Trainee på Ikano Bostad

Hej! Jag heter Lovisa och gör mitt sista block som trainee på Ikano Bostad. De senaste månaderna har jag jobbat som projekteringsledare och vad är då det? Jo, som projekteringsledare här har du ett övergripande ansvar över projekteringen och ansvarar för att samordna, styra och leda projekten från tidiga skeden till färdiga bygghandlingar.

På Ikano Bostad har vi tre olika projekteringsfaser: programhandlingsprojektering, bygglovsprojektering och färdigprojektering. Under de här månaderna har jag deltagit i både programhandlings- och färdigprojektering. Under programhandlingsprojekteringen är det viktigt att göra de utredningar som behövs, som till exempel kolla bullernivåerna och arbeta fram bra planlösningar.

Projekteringsledaren arbetar tätt ihop med projektledaren och är även en länk till bostadsproduktionen. Det har varit mycket lärorikt att se gränsdragningen mellan vilka uppgifter som projektledaren respektive projekteringsledaren ansvarar för. 

Detta block har även innefattat en tid på Ikano Bostads Inköpsavdelning. Så har du någonsin funderat över hur många mobiloperatörer som finns på marknaden eller hur mycket priset på exakt samma verktyg kan variera beroende på var du köper det är det Inköpsavdelningen du ska prata med. Där har jag bland annat varit delaktig i upphandlingen av hela Ikanos nya telefonilösning. Det är alltid spännande att fördjupa sig i saker man aldrig tidigare reflekterat över.

Nu är det snart dags att påbörja sista delen av Ikano Bostads traineeprogram. För mig innebär det att återvända till det projekt jag startade min traineeperiod med, Parken i Västra Hamnen. Jag ser framemot att med över ett års erfarenhet komma tillbaka till arbetsplatsen där ett projekt ska avslutas och ett nytt påbörjas.  

Lovisa Sjöstedt, Civilingenjör i lantmäteriteknik, inriktning Fastighetsjuridik och fastighetsekonomi

LTH, Lunds Tekniska Högskola

Bostadsbloggen

Jobba hos oss

Vi tror att det är bra att vara jordnära, ha roligt, samarbeta och göra skillnad.

Om oss

Är det här början på en lång vänskap?