Radhus med rum för både familj och vänner

Möt Carl och Jennifer Levin, som tillsammans bor i ett av våra radhus med sin lilla dotter. Här njuter de av sin trädgård, att laga mat i köket och att umgås med sina vänner. 

Anledningarna var många till att Carl och Jennifer valde att köpa sitt radhus från Ikano Bostad. De upplevde t ex att huset skiljde sig från andra radhus, att det fanns mycket yta och var en smart planlösning. Men som barnfamilj var trädgården också ett stort plus. 

- Vi bodde tidigare i en markplanslägenhet inte så långt härifrån. Att flytta hit kändes som ett lagom steg att ta. Att inte byta till en jättestor trädgård, liksom. När man har barn är det här en perfekt trädgård för att vara utomhus, men inte så stor att det blir för mycket att fixa med, säger Jennifer. 

En vanlig helg i huset utnyttjar de också uteplatsen och trädgården för mysiga frukostar, även om de flesta måltiderna sker inne i köket. Det sistnämnda har helt klart blivit en favoritplats de har stor nytta av – både för en lugn stund hemma och när gäster är på besök.  

- Vi lagar mycket mat och gillar att en stor sällskapsyta går ihop med köket. Dessutom är det väldigt mycket förvaring – på ett bra sätt. Det är verkligen välplanerat och vi har inte känt att vi saknar någonting, menar Carl  

Jennifer lyfter också just sambandet mellan kök och sociala ytor, men även själva vitvarorna i köket.  

- Trots att man står och lagar mat går det ändå umgås med sina gäster kring köksön. Och är man många går det ju sitta även vid köksbordet. Sedan är det såklart trevligatt det finns en stor vask och integrerade vitvaror, med många små finesser som underlättar i vardagen. 

Träffas nere – koppla av uppe 

Att det är på nedervåningen det sociala livet sker är inte så konstigt. När vi planerar våra radhus ser vi flödena som en av de viktigaste utmaningarna. Sambandet mellan över- och undervåning; hur allt hänger ihop. Medan övervåningen är en plats för egentid och avkoppling, är den nedre en plats där man träffas. Något som verkligen passat Carl och Jennifer! 

Vi har inte ens valt att ha någon TV här nere, utan har den där uppe i allrummet. Så efter middagen kan den som vill gå upp dit och hänga. Eller om vi har gäster så kan barnen vara där uppe om de vill, och de vuxna här nere. Det tycker vi funkar bra, säger Jennifer. 

En vanlig helg i huset utnyttjas uteplatsen och trädgården för mysiga frukostar, även om de flesta måltiderna sker inne i köket. 

Anpassat för minstingen 

Att bo med barn sätter prov på både yta och planlösning, men enligt familjen Levin fungerar det utmärkt. Carl menar på att det nästan känns som de har för mycket plats.  

- Att bo här med vår lilla dotter fungerar jättebra. Vi har till och med ett extrarum för gäster och ett träningsrum. Det känns också bra uppdelat mellan rummen, det lätt för henne att springa in till oss om det skulle vara något. Och som vi sa tidigare är det en perfekt storlek på trädgården om man har små barn. 

Dottern gör ett snabbt inspel och nämner sin lilla lekstuga som står ute på tomten. 

- Den är dock inte från Ikano Bostad, skrattar Carl 

Läs mer om våra radhus

Vill du köpa bostad?

En Ikanobostad är noga genomtänkt från golv till tak för att du ska få ut så mycket som möjligt av ytan.

Ikano Förmån

Ikano Förmån ger dig förtur. Det betyder att du får välja och köpa bostad innan den öppna försäljningen startar.