Vad vill du få ut av ditt nya hem?

Det är mycket som är både nytt och roligt när du köpt nya bostad. Till exempel att inreda ditt nya hem. Men det kan vara knepigt att se hur det kommer att se ut framför dig när du köpt en nyproducerad bostad på ritning. Då kan det vara skönt att ta hjälp av ett proffs. 

Om du köpt en nybyggd bostadsrätt kan det vara en bra idé att boka in en timmes inredningshjälp på IKEA. Vi pratade med Charlie Torsdotter som jobbar som heminredare på IKEA om hennes bästa tips. 

Vad är bra att tänka på?

- Det är alltid bra att ha tänkt igenom vad man vill göra med rummet. Vilka funktioner behövs? Vad vill du få ut av rummet? Vad vill du göra i rummet? Sen är det bra att ha börjat fundera på vilken stil man gillar och vad du trivs med. Och ta gärna med inspirationsbilder om du bokat in ett möte med oss.

Vad ska man ha med sig inför ett möte?

- Det är bra att ha koll på hur planlösningen ser ut. Ta reda på vilka mått som finns i lägenheten, som väggar, takhöjd och hur breda fönster och dörrarna är. Det är också bra att ha kollat upp var TV- och eluttag sitter någonstans och om det är betong eller gipsskivor. Då har vi en bra utgångspunkt för att skapa en så bra lösning som möjligt.

Har du några tips på hur man inreder hållbart?

- Tänk till innan och planera från början. Det kan till exempel vara vad du har för behov idag och vad du har för behov om kanske två år? Genom att planera behöver du inte byta ut saker när livet förändras. Väljer du material som håller och som du vet att du kommer att gilla över tid blir det också oftast mer hållbart. Sen är ett annat tips att välja hållbara lösningar. Till exempel att köpa ett nytt överdrag till din soffa istället för en ny soffa, eller lämna in dina gamla IKEA-möbler till vår fyndavdelning och kanske fynda där när du ändå är på plats? På IKEA har vi också flera tips som förenklar för en hållbar vardag.

Läs mer om våra bostäder