Välkommen till Hagastaden

Hagastaden har precis vaknat

Livet förändras av en flytt in till stan. Plötsligt har du fler kvarterskrogar än den lokala pizzerian att välja på. Plötsligt börjar det kännas onödigt att ta tunnelbanan två stationer ens. Allt som inte är på promenadavstånd är för långt bort för dig. Du är en Hagastadsbo och du njuter av livet.

Se bostäderna

Norra Stationsgatan

Kring Norra Stationsgatan och på den överdäckande motorvägen byggs det 3 000 bostäder och 13 000 arbetsplatser. Här kommer det att finnas allt du behöver för att leva ett aktivt och behagligt liv – förskolor, skolor, livsmedelsaffärer, butiker och service.

Området

Området får en egen stadspark och rader av träd som ramar in öppna terasser med plats för umgänge, aktiviteter och lek. Och du, Norra Stationsgatan ska bli Stockholms nya heta kroggata. Vilken av alla barer och restauranger blir ditt stammishak?

Häng med nu

Det här är en chans som inte återkommer under din livstid. För tänk efter; när byggdes det senast en ny modern stadsdel innanför tullarna? Vill du bo där? Kolla in våra projekt i Hagastaden nedan.

Bostäder i Hagastaden

Hitta till Hagastaden

Jag tror att Hagastaden kommer att bli Stockholms nya Stureplan”

Darko Stankovic, ägare till italienska restaurangen Macelleria

3 snabba frågor till Macellerias ägare

Varför valde du att öppna en ny restaurang i Hagastaden?

Det är en ny stadsdel. Allt är nytt. Jag tror att Hagastaden kommer att bli Stockholms nya Stureplan. Det här är en knutpunkt med nära till allt. Nära till tunnelbanan, mataffärer, flygplats, restauranger. Om två år blir det… wow.

Vilka är det som flyttar hit?

Den yngre generationen. De är runt 27, 28 upp till 40. Såna människor som hänger med i trender. Och vill bo bekvämt. Inte ens 10 % har flyttat in än. Jag märker att det blir mer och mer folk.

Vad har ni för storsäljare?

Fettucine Macelleria. En pasta med kalvfilé och tryffel.

Darko Stankovic ägare till Pane Vino och Macelleria, populär italiensk restaurang som öppnade på Torsplan 1 under 2017. Till höger kocken Luciano från Sardinien.