Uppsala, Lindbacken

Brf Cykla

Inflyttning hösten 2022

Kommande

Om bostadsprojektet

Snabbfakta

Inflyttning Hösten 2022
Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 33 st
Rum 1-4 rum och kök
Kvm 34-100 kvm

Lantligt i idylliska Lindbacken

Äntligen får omtyckta villaidyllen Lindbacken en stadskärna med lägenheter, mataffär och restauranger. Vi bygger 1-4:or för både små och stora familjer.

Lindbacken har på några år blivit en av Uppsalas populäraste stadsdelar. Mycket tack vare inspirationen från den klassiska trädgårdsstaden. Och att det bara är 25 minuters cykelavstånd till centrala Uppsala.

Brf Cykla precis intill mataffären

Precis intill ICA Nära bygger Ikano Bostad ett lägre flerbostadshus på fyra våningar. Här vid huvudgatan planeras det även för en restaurang, caféer och vårdcentral. I lugna Lindbacken blir familjelivet enkelt. Här är det tryggt för barnen att gå över till kompisarna.

För helger fulla av aktiviteter

Brf Cykla blir en bostadsrättsförening där grannarna delar på fruktträd och grillplatser i den gemensamma trädgården. Här finns ett hem för dig som kan tänka dig roligare helgnöjen än att klippa gräset. Vad sägs till exempel om att lära dig och familjen att rida på Jälla? Eller testa Rörken motocross och go cart-banan på andra sidan vägen. I Lindbacken finns helgaktiviteter som passar alla.

”Det jag gillar med Lindbacken är att det känns lite som att bo på landet. ”

 Läs hela intervjun med Petra    

 • Om lägenheterna

  1-4 rok

  31-100 kvm

  Balkong eller uteplats, i vissa både och

  Egen tvättutrustning i varje lägenhet

  5-års garanti på vitvaror

  Gemensam cykelverkstad/hobbyrum

  Vitlaserad mattlackad ekparkett

 • Om kvarteret

  Ett tryggt villakvarter med stark granngemenskap – så kan man beskriva Lindbacken. Hela området är nybyggt och ligger öster om Uppsala.

  Det finns fyra busslinjer till Lindbacken: 116, 118, 805 och 886. På 10 min tar du dig till populära Gränbystaden, Uppsalas andra centrum, som har allt: shopping, restauranger, caféer med mera. På 25 minuter cyklar du till centrala Uppsala.

  Ett tag var det svårt att få plats på förskolorna i området men nu har det byggts ikapp och alla barn i området får plats. Här finns Kids 2 Homes Södra förskola, Skogstorpets kommunala förskola och Kids 2 Homes Norra förskola. Lindbackens skola har klasserna F-3 och tanken är att skolan ska växa med barnen. Jälla Naturbruksgymnasium är nära.

   

 • Nära till grönska och vatten

  Lindbacken är omgivet av vackert naturlandskap som bjuder in till jogging- och cykelturer för den aktiva. För den hästintresserade är det nära till både Uppsala ponnyklubb och Jälla-ridhus. Vill du andas frisk havsluft? Då är du på rätt sida om stan. Följer du väg 288 har du bara en knapp timme till Östhammar som ligger alldeles vid kusten.

Område och karta

Välj färdsätt

Familjen var en av de första i Lindbacken

Petra bor med sin sambo och tre barn i en villa på Brattbacksvägen. Familjen var en av de allra första att flytta hit– ett beslut som kändes rätt redan från start. Även om det förstås var lite osäkert i november 2013 hur området skulle bli.

– Vi gillade tanken att vara med från början, säger Petra. Att få grannar i samma livssituation och att det troligen skulle bli mycket barn i området.

De är positivt överraskade över hur snabbt området har utvecklats. Men samtidigt som Lindbacken har vuxit har landsbygdskänslan stannat kvar. Sedan fem år bor de i sin villa där trädgården gränsar mot skogen.

– Det känns lite som att bo på landet, säger hon. Nära skog och natur och en ridskola. Men vi har nära till Gränby centrum också där allt finns. Och det är nära till E4:an vid pendling.

Det finns även en skola och de har plats på förskolan i närheten.

– Jag trivs jättebra och saknar ingenting egentligen. Men det finns ju alltid drömmar om hur det kan utvecklas och bli ännu bättre. Som ett litet centrum vid affären med någon restaurang eller liknande.

Petra berättar om gemenskapen i området och en bild växer fram av grannar som hjälper varandra och bryr sig om sitt bostadsområde.

– Det är ett bra engagemang hos folk som bor här, säger hon. Vi hjälps åt och underlättar för varandra.

– Det jag gillar med Lindbacken är att det känns lite som att bo på landet. ".

Närliggande projekt

Uppsala, Gränby

Brf Läsa

Till salu

Uppsala, Gränby

Brf Skriva

Till salu

Uppsala, Kapellgärdet

Brf Inreda

Kommande

Uppsala, Kungsängen

Skeppskajen

Kommande