Området där mötet står i centrum

Ikano Bostads nya område Årstahusen i Årstaberg genomsyras av mötet mellan naturen och stadsmiljön. Här ligger fokus på den sociala miljön och närheten till naturen. Här byggs ett bostadsområde för framtiden skapat helt utifrån människors behov. Det kommer inte bara att ge ekonomiska och miljömässiga fördelar, utan också skapa möjligheter för att dela, umgås och göra så att hemmet känns stort, även om det är litet.

Området där mötet står i centrum

Ikano Bostads nya område Årstahusen i Årstaberg genomsyras av mötet mellan naturen och stadsmiljön. Här ligger fokus på den sociala miljön och närheten till naturen.

- Arkitektbyrån och Ikano Bostad känner ett ansvar för den miljö vi skapar, förklarar Lisa Westerdahl, arkitekt på Varg Arkitekter och den som ritat den första etappen av kvarteren Årstahusen.

Härliga utomhusaktiviteter

Utemiljön runt husen kommer även den att präglas av platser för socialt umgänge. Här kommer det att finnas plats för grillkvällar, lek, gemensam odling och för att bara sitta och njuta en ljum sommarkväll. Det kommer även att finnas barnomsorg i området, gott om cykelplatser för att göra det mer attraktivt att ta cykeln till jobbet samt utrymmen för poolbilar och laddningsstationer för elbilar.

En spännande utmaning

–Att få rita kvadratsmarta lägenheter åt Ikano Bostad var en spännande utmaning. Vi har jobbat nära Ikano Bostad i detta projekt, vilket har varit väldigt roligt, säger Lisa. Hon berättar också att hon tycker om att Ikano Bostad väljer att producera övervägande andel mindre lägenheter, vilket marknaden i Stockholm efterfrågar, men också det utpräglade intresset för den sociala biten och närmiljön.

Lisa Westerdahl

Att få rita kvadratsmarta lägenheter  åt Ikano Bostad var en spännande utmaning. Vi har jobbat nära Ikano Bostad i detta projekt, vilket har varit väldigt roligt"

Bostäder i Årsta

Stockholm, Årsta

Brf Träffas

Lägenheter Inflyttning vintern 2018

21 lediga kvar

Till salu

Stockholm, Årsta

Brf Umgås

Lägenheter Inflyttning våren 2019

64 lediga kvar

Till salu

Stockholm, Årsta

Brf Trivas

Lägenheter

Bostäder 78 st
Rum 1-4 rum och kök
Pris Ej fastställt

 

Kommande