Från Köpenhamn till Elinegård

När familjen växte kom beslutet om att byta Köpenhamn mot Sverige, men med två jobb kvar i Danmark var det viktigt med smidig pendling. Elinegård passade därför Therese Jensen och Anders Karlsson perfekt.

Trots att familjen bara bott i området sedan i mars känner de sig som hemma och gillar hur den nya stadsdelen smälter ihop med omgivningarna.

Anders Karlsson, 34, Therese Jensen 28 och barnen Liv, 3 år, och Elias, 5 månader.

– Vi kom från en ganska grått betongområde med nya designhus, men här känns det som att naturen fått vara med i planeringen. Som att ett av husen är byggt i trä, så hade man aldrig gjort i Köpenhamn, säger Therese Jensen.

Att det byggs mycket i området är inget som de störs av, tvärtom känner de att de fått bra kontakt med många som jobbar där.

– Vi har känt oss välkomna från start och alltid fått svar snabbt på sådant vi undrat över. Det känns som att Ikano Bostad har en inställning om att de ska skilja sig från andra byggföretag och det tycker jag absolut att de gör.

Planerna för framtiden ifall lägenheten skulle börja kännas trång är att titta på något av radhusen som ska byggas i närheten, att leta i andra delar av staden känns inte aktuellt.

– Nej, det här kommer bli ett väldigt eftertraktat område att bo i, säger Therese Jensen.


Från hus på landet till bostadsrätt

Från hus på landet till 71 välplanerade kvadratmeter i en bostadsrätt – en trevlig mäklare fick avgöra var flyttlasset skulle gå när Ian Heathcote sålde villan i Genarp.

– Jag valde faktiskt Malmö på grund av den här lägenheten.

Tanken på att köpa något nybyggt fanns egentligen inte för Ian Heathcote som var på jakt efter något i äldre stil i antingen Malmö eller Lund.

Ian Heathcote, 68, deltidspensionär och frilansare inom media och filmverksamhet

– Men så ringde Emma, mäklaren, och tyckte att jag skulle titta på den här. Och jag tänkte att det skadar ju inte att kolla.

Och mäklaren hade rätt i att Ian Heathcote skulle trivas även i något nybyggt. Han beskriver lägenheten som superpraktisk jämfört med sitt gamla hus och är imponerad över såväl planlösningen som materialvalet i lägenheten.

Förutom servicen från Ikano Bostad och standarden på lägenheten är närheten till naturen med på pluslistan. Ian Heathcote berättar att himlen över Öresund ofta tävlar med tv:n om uppmärksamheten på kvällen.

– Jag undrar hur jag har kunnat missa de här solnedgångarna tidigare – och så bron med sin siluett, det är helt fantastiskt!

 

Läs mer om Brf Grönska