En mäklare med kärlek för hemstaden

Marie Guregård är numera mäklare i Göteborg, men intresset för hemstaden Kungälv har inte svalnat. Tvärtom. Hon ser Kungälv både som en bra investering och hemvist.

- Jag skulle definitivt råda mina vänner och bekanta att ta chansen att investera i de nya bostäderna som byggs, säger hon.

Marie är uppvuxen i Kungälv men bor numera i Göteborg. Trots att hon själv flyttade från Kungälv för många år sedan är hon fortfarande där ofta och träffar sin familj. Men staden lockar inte bara med familj, utan faktiskt med det mesta.

- Det bästa med Kungälv är att det finns allt en liten småstad kan behöva. Du behöver egentligen inte åka till stan för att gå på bio, restaurang eller för att shoppa. Ett eget sjukhus finns här också. Dessutom ligger allt i stort sett på gångavstånd, menar Marie.

Hon tycker om att åka in i Kungälv, men när hon åker från Göteborg tar hon den gamla vägen så att hon får se den ståtliga Bohus fästning. Oavsett kväll som dag.

- På kvällen när fästningen är upplyst det särskilt vackert och man känner liksom historiens vingslag, menar hon. På dagen är det mycket aktivitet i och runt fästningen, många vandrar runt, äter glass eller bara sitter och njuter av den fina miljön.

Som mäklare tror hon att Kungälv är det nya Kungsbacka, en egen självständig småstad som har ”allt” Dessutom när arbetsmarknaden och sysselsättningen stiger i takt med att nya bostäder byggs och staden växer.

- Jag skulle definitivt råda mina vänner och bekanta att ta chansen att investera i de nya bostäderna som byggs. Min syster har letat bostad länge, men nu vågar hon inte vänta längre. Hon köper en bostadsrätt istället för att hyra en lägenhet. Dels för att det blir en lägre boendekostnad, men också för att hon vill kunna påverka sin inredning och bygga sin personliga identitet i sitt nya boende, avslutar Marie.

Mer om Brf Dansa