Jasmine, 23: Jag bara älskar min nya lägenhet

När Jasmine Grönborg för fem år sedan tog studenten och började jobba hade hon som huvudmål att spara ihop till en lägenhet. Nu bor hon tillsammans med pojkvännen Mattias i en alldeles ny trea i Ikano Bostads kvarter i Vegastaden. Och hon stormtrivs.

– Jag förstår inte hur det skulle gå till att inte trivas här. Det är en perfekt plats att bo på.

Jasmine är uppvuxen i Huddinge. Att de skulle bo i Haninge var Mattias idé. Han var mer bekant med trakten och de började kasta blickarna mot Vegastaden. Och Jasmine gillade det hon såg.

Intervju-vega-@2x.jpg

Jasmines bästa Vegatips

Tick-small.png Ta en fika på Wofflans stenugnsbageri. Mums!

Tick-small.png Ta dig ut i naturen. Ta någon stig, strosa runt bland vilda djur och natur. Rudans naturreservat ligger endast tio minuter bort med cykel. Där finns mycket att göra som till exempel frisbeegolf, bad och utegym.

Tick-small.png Sälj bilen. Den behöver du inte i Vegastaden. Här finns allt på nära håll och du kan ta dig vart du vill med tåg eller buss.

– Naturen är viktig för mig. Jag är ganska lat av mig, men jag älskar att ströva i skog och mark när jag väl kommer ut. Och det ser Soja till att jag gör, säger Jasmine.

Soja är en femårig eurasierhund som Jasmine och Mattias adopterat från ett par som inte kunde ha henne kvar. En stor och fluffig krambjörn som alltid är sugen på nya upptäcktsfärder.

– Efter att vi har låst lägenhetsdörren är vi i skogen på fem-tio minuter. Vi hittar nya stigar hela tiden och på våra långpromenader ser vi både rådjur och andra vilda djur. Ändå tar det bara runt 20 minuter med pendeltåget in till city. Så det här känns som som en perfekt kompromiss mellan landet och stan.

Stationen har Jasmine mitt emot huset. Faktum är att hon ser tavlan med nästa avgång från fönstret i vardagsrummet.

– Haha, det är väldigt praktiskt, fast lite farligt för en tidsoptimist som jag. Jag vet ju att jag har mindre än två minuter ner till tåget, så jag brukar vänta i det längsta. Fast jag hinner nästan alltid.

Varför valde du Ikano Bostad?

– Jag hade hört talas om dem tidigare och tyckte att de känns trygga, men också att de tänker framåt och verkligen bryr sig om att boendet ska fungera. En grej jag fastnade för är att lägenheten har flexel. Du kan sätta eluttagen var som helst längs väggen och slipper en massa sladdhärvor. Toppen för mig och Mattias som båda håller på med musik. Då blir det mycket sladdar till utrustningen.

– En annan finurlig grej är att du släcker alla lampor i lägenheten med en enda knapp. Gissa om det sparar tid när jag ska rusa till tåget.

Vad är det bästa med din lägenhet?

– Jag bara älskar hur den är uttänkt. Planlösningen är så bra, praktisk, öppen och luftig. Och de har fått plats med så mycket på den här ytan. Större behövs inte. Sedan är det så skönt att den är ny och att jag kunde välja hur köket skulle se ut. Det gör att det känns unikt för mig.

Det bästa med området?

– Läget, att det känns nära till allt, till naturen och stan, och att allt finns här. Vad jag än behöver kan jag nå till fots eller med cykel. Området känns modernt samtidigt som det är familjärt. Jag gillar att det bor folk i alla åldrar här och att det är så mycket grönska. Mysigt!

Vad skulle du säga till dem som funderar på Vegastaden?

– Att det är ett superbra val.

Bostäder i Haninge

Haninge, Vega

Brf Blinka

Inflyttnings­klart }

Lägenheter Inflyttning preliminärt våren 2021

2 lediga kvar

Till salu

Haninge, Vega

Brf Gnistra

}

Lägenheter Inflyttning preliminärt från vintern 2022

59 lediga kvar

Till salu