Malmö, Limhamn

BRF SPIRA

Till salu

Anmäl intresse

Naturnära stadsliv i Elinegård

Att ha ett unikt naturreservat som närmaste granne. Men ändå känna storstadens puls i kroppen. Det går väl inte? Jo, om du bor i Elinegård. Här växer en helt ny stadsdel fram, med lummiga stadskvarter och naturen inpå knuten. Mitt emellan historiska Limhamn och framtidens Hyllie.

Här bygger vi 106 lägenheter runt en grönskande gård. Från den perfekta första ettan till familjevänliga fyrarummare med gångavstånd till förskola och skola. Kvadratsmart, välplanerat och enkelt att leva i. Precis som alltid när vi bygger hus!

Kontakt

Labinot Krasniqi

Fastighetsmäklare

Mobil: 040-691 82 83

Lägg till

Nära till allt. Inklusive paddor.

I Elinegård kan du ta cykeln till det mesta. Här är allting nära, från småbutikerna i Limhamns centrum till Emporia och det nya badhuset i Hyllie. Sträcker sig reslusten längre finns Öresundsbron och pendeltåget inom räckhåll. Men risken är att du hellre stannar hemma, kanske för att utforska det unika djur- och växtlivet i det gamla kalkbrottet. Som den grönfläckiga paddan, ett av Sveriges mest sällsynta groddjur.

Lägenhetsväljaren

Bostäder och priser

Visning

Idag!

11:00 - 11:45

Välkommen på visning i vår visningslägenhet på Harvgränd 1!

Lägg till

Vad tycker andra om Elinegård?

 • Från hus på landet till bostadsrätt

  Från hus på landet till 71 välplanerade kvadratmeter i en bostadsrätt – en trevlig mäklare fick avgöra var flyttlasset skulle gå när Ian Heathcote sålde villan i Genarp.

  – Jag valde faktiskt Malmö på grund av den här lägenheten.

  Tanken på att köpa något nybyggt fanns egentligen inte för Ian Heathcote som var på jakt efter något i äldre stil i antingen Malmö eller Lund.

  – Men så ringde Emma, mäklaren, och tyckte att jag skulle titta på den här. Och jag tänkte att det skadar ju inte att kolla.

  Och mäklaren hade rätt i att Ian Heathcote skulle trivas även i något nybyggt. Han beskriver lägenheten som superpraktisk jämfört med sitt gamla hus och är imponerad över såväl planlösningen som materialvalet i lägenheten.

  Förutom servicen från Ikano Bostad och standarden på lägenheten är närheten till naturen med på pluslistan. Ian Heathcote berättar att himlen över Öresund ofta tävlar med tv:n om uppmärksamheten på kvällen.

  – Jag undrar hur jag har kunnat missa de här solnedgångarna tidigare – och så bron med sin siluett, det är helt fantastiskt!

  • Ian Heathcote, 68, deltidspensionär och frilansare inom media och filmverksamhet
 • Från Köpenhamn till Elinegård

  När familjen växte kom beslutet om att byta Köpenhamn mot Sverige, men med två jobb kvar i Danmark var det viktigt med smidig pendling. Elinegård passade därför Therese Jensen och Anders Karlsson perfekt.

  Trots att familjen bara bott i området sedan i mars känner de sig som hemma och gillar hur den nya stadsdelen smälter ihop med omgivningarna.

  – Vi kom från en ganska grått betongområde med nya designhus, men här känns det som att naturen fått vara med i planeringen. Som att ett av husen är byggt i trä, så hade man aldrig gjort i Köpenhamn, säger Therese Jensen.

  Att det byggs mycket i området är inget som de störs av, tvärtom känner de att de fått bra kontakt med många som jobbar där.

  – Vi har känt oss välkomna från start och alltid fått svar snabbt på sådant vi undrat över. Det känns som att Ikano Bostad har en inställning om att de ska skilja sig från andra byggföretag och det tycker jag absolut att de gör.

  Planerna för framtiden ifall lägenheten skulle börja kännas trång är att titta på något av radhusen som ska byggas i närheten, att leta i andra delar av staden känns inte aktuellt.

  – Nej, det här kommer bli ett väldigt eftertraktat område att bo i, säger Therese Jensen.

  • Anders Karlsson, 34, teknisk designer
  • Therese Jensen 28, ekonomiansvarig
  • Barnen Liv, 3 år, och Elias, 5 månader.
 • Systrarna Nilsson på samma våningsplan

  När systrarna Monica Nilsson och Carina Andersson blev änkor nästan samtidigt för fyra år sedan kände de båda att tiden i hus var förbi. Nu bor de i varsin likadan trea på samma våningsplan och stortrivs.

  – Att flytta hit är det bästa jag gjort, säger Monica Nilsson.

  Det var Monica som bestämde sig först. Hon fick tipset om Elinegård av sin son, ringde mäklaren som ordnade visning redan nästa dag och bestämde sig direkt. När systern Carina sedan blev intresserad gick det också snabbt.

  – När jag kom in kände jag på en gång att här vill jag bo, berättar Carina.

  Båda trivs med livet i lägenhet, inte minst för att det är mindre jobb än ett hus, tid som går att lägga på annat. En balkong på hela elva kvadratmeter har blivit ett lagom alternativ till trädgård och det finns alltid någon på Ikano Bostad som svarar snabbt på frågor och löser eventuella problem.

  – Det var lite trångt i garaget så jag ringde om det, då fick jag direkt en karta med de lediga platserna skickad till mig på sms, och så kunde jag välja vilken jag ville ha. Så har det varit hela tiden, säger Monica Nilsson.

  • Monica Nilsson, 64,  kundservice medarbetare
  • Carina Andersson, 58, förskollärare

Hitta hit

Fakta

Inflyttning Från juli till oktober 2018
Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 106 st
Rum 1-4 rum och kök
Kvm 31-93 Kvm
Avgift 2.200-4.900
Pris 995.000-3.100.000

Närliggande projekt

Malmö, Limhamn

Brf Blomstra

Till salu

Malmö, Limhamn

Brf Vattna

Kommande

Malmö, Limhamn

Brf Knoppa

Kommande

Malmö, Hyllie

Brf Pendla

Till salu

Malmö, Limhamn

Brf Smida

Till salu