Malmö, Limhamn

BRF VATTNA

Inflyttning hösten/vintern 2020

Till salu

Om bostadsprojektet

Snabbfakta

Inflyttning Hösten/vintern 2020
Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 61 st
Rum 1-5 rum och kök
Kvm 29-106 kvm
Avgift 2.150-5.600 kr/mån
Pris 995.000-3.795.000 kr

Köp ny lägenhet och få möbler på köpet!

Vad behöver du i din nya lägenhet? Soffa, säng, köksbord, matta... Just nu har vi en kampanj där du kan få möbler och inredning från IKEA till ett värde av 30 000 kr.

De duktiga inredningsspecialisterna på IKEA har tagit fram inredningförslag för en lägenhet med 2 rok där du verkligen får ut det mesta av varje kvadratmeter. Erbjudandet utbetalas i form av presentkort hos IKEA (värde 30 000 kr inkl moms). Eller så kan vi inreda med den inredning du väljer från IKEA till motsvarande värde - monterat och klart i din nya lägenhet! Hur smidigt är inte det?

Villkor

Det här erbjudandet gäller de fem första som bokar en lägenhet i Brf Vattna under 7 april-31 maj 2019. 
Det gäller inte om dig som redan bokat en lägenhet men väljer att byta till en annan lägenhet. Erbjudandet delas ut i samband med att du tillträder din nya bostad. Köparen ansvarar själv för ev skattemässiga konsekvenser av erbjudandet.

Superbra läge med utsikt över nya parken

Här - med näsan i trädtoppshöjd - kan du sitta på din nya balkong och njuta av att bo bekymmerslöst i nybyggt. Letar du efter första egna lyan? Vi kan erbjuda dig riktigt bra planerade tvåor på 42 kvm, vad säger du? Titta i listan nere. Behöver du mer utrymme finns det givetvis större lägenheter att välja på också! 

 • Området med ”det sköna stadslivet”

  Elinegård är en helt ny stadsdel i östra Malmö. Mellan Limhamn och Hyllie, vid kalkbrottet, här växer området fram. Förutom 2000 nya hem i form av lägenheter och radhus kommer det att finnas parker, caféer och butiker här. En nybyggd skola åk F-9 tas i bruk höstterminen 2019 och förskolan Tröskan  startar upp verksamheten till våren 2020. Så småningom kommer Elinegård att bli ett komplett litet stadsliv.

  Här i Elinegård är det nära till allt, du kan du ta cykeln till det mesta. Från småbutikerna och närservicen i Limhamns centrum till storshopping på Emporia på Hyllie. Det tar 10 minuter, lite snabbare om du har elcykel. Men framförallt är det naturen som slår en när man kommer till Elinegård. Det är den lite karga naturen kring kalkbrottet med en fantastisk utsikt mot Öresundsbron – den slutar aldrig att fascinera. Det är en stor del i vad vi kallar det sköna stadslivet.

 • Kommunikationer

  När det är dags att flytta in i Brf Vattna finns det en busshållplats bekvämt runt hörnet. I området finns också en bilpool som man kan anmäla sig till. Ibland vill man hellre lägga pengar på annat som är roligare än bilförsäkring, vinterdäck, p-avgifter och så vidare, då är bilpool faktiskt ett riktigt bra alternativ. Men vi planerar också för ett underjordiskt parkeringsgarage under Brf Vattna med parkeringsmöjlighet för de boende.

 • Lägenheter med bra standard

  Som alltid när vi bygger är lägenheterna yteffektiva och med öppna planlösningar. Du får fullutrustat kök med inredning från IKEA. Alla vitvaror är i rostfritt, snyggt. Badrummet är helkaklat med vita väggar och grått golv. Och det är så skönt med egen tvättmaskin och torktumlare. Självklart finns det hiss i huset, så du slipper bära tunga kassar i trappan. Och alla lägenheterna har egen balkong eller egen uteplats, det är skönt att ha nåt eget att sitta och fika på. Välj skön kvällssol mot gården eller utsikt över den nya parken som är närmsta granne.

 • Så enkelt att bo i nybyggt

  Att bo i nybyggt är bekvämt, tryggt och enkelt:

  1. Du slipper renovera och kan istället ägna tid åt att göra roliga saker.
  2. Du slipper krånglig budgivning, hos oss betalar du ett fast pris för lägenheten.
  3. Förbrukningskostnader för varm- och kallvatten ingår i månadsavgiften.
  4. Fiberanslutning för TV, internet och telefoni.
  5. Grundutbud av ca 15 tv-kanaler och bredband ingår i månadsavgiften.

  Allt det här gör att du lätt kan räkna ut din månadskostnad och vet hur mycket ditt boende kommer att kosta. Det känns tryggt.

Vad tycker andra om Elinegård?

 • Från hus på landet till bostadsrätt

  Från hus på landet till 71 välplanerade kvadratmeter i en bostadsrätt – en trevlig mäklare fick avgöra var flyttlasset skulle gå när Ian Heathcote sålde villan i Genarp.

  – Jag valde faktiskt Malmö på grund av den här lägenheten.

  Tanken på att köpa något nybyggt fanns egentligen inte för Ian Heathcote som var på jakt efter något i äldre stil i antingen Malmö eller Lund.

  – Men så ringde Emma, mäklaren, och tyckte att jag skulle titta på den här. Och jag tänkte att det skadar ju inte att kolla.

  Och mäklaren hade rätt i att Ian Heathcote skulle trivas även i något nybyggt. Han beskriver lägenheten som superpraktisk jämfört med sitt gamla hus och är imponerad över såväl planlösningen som materialvalet i lägenheten.

  Förutom servicen från Ikano Bostad och standarden på lägenheten är närheten till naturen med på pluslistan. Ian Heathcote berättar att himlen över Öresund ofta tävlar med tv:n om uppmärksamheten på kvällen.

  – Jag undrar hur jag har kunnat missa de här solnedgångarna tidigare – och så bron med sin siluett, det är helt fantastiskt!

  • Ian Heathcote, 68, deltidspensionär och frilansare inom media och filmverksamhet
 • Från Köpenhamn till Elinegård


  När familjen växte kom beslutet om att byta Köpenhamn mot Sverige, men med två jobb kvar i Danmark var det viktigt med smidig pendling. Elinegård passade därför Therese Jensen och Anders Karlsson perfekt.

  Trots att familjen bara bott i området sedan i mars känner de sig som hemma och gillar hur den nya stadsdelen smälter ihop med omgivningarna.

  – Vi kom från en ganska grått betongområde med nya designhus, men här känns det som att naturen fått vara med i planeringen. Som att ett av husen är byggt i trä, så hade man aldrig gjort i Köpenhamn, säger Therese Jensen.

  Att det byggs mycket i området är inget som de störs av, tvärtom känner de att de fått bra kontakt med många som jobbar där.

  – Vi har känt oss välkomna från start och alltid fått svar snabbt på sådant vi undrat över. Det känns som att Ikano Bostad har en inställning om att de ska skilja sig från andra byggföretag och det tycker jag absolut att de gör.

  Planerna för framtiden ifall lägenheten skulle börja kännas trång är att titta på något av radhusen som ska byggas i närheten, att leta i andra delar av staden känns inte aktuellt.

  – Nej, det här kommer bli ett väldigt eftertraktat område att bo i, säger Therese Jensen.

  • Anders Karlsson, 34, teknisk designer
  • Therese Jensen 28, ekonomiansvarig
  • Barnen Liv, 3 år, och Elias, 5 månader.
 • Systrarna Nilsson på samma våningsplan


  När systrarna Monica Nilsson och Carina Andersson blev änkor nästan samtidigt för fyra år sedan kände de båda att tiden i hus var förbi. Nu bor de i varsin likadan trea på samma våningsplan och stortrivs.

  – Att flytta hit är det bästa jag gjort, säger Monica Nilsson.

  Det var Monica som bestämde sig först. Hon fick tipset om Elinegård av sin son, ringde mäklaren som ordnade visning redan nästa dag och bestämde sig direkt. När systern Carina sedan blev intresserad gick det också snabbt.

  – När jag kom in kände jag på en gång att här vill jag bo, berättar Carina.

  Båda trivs med livet i lägenhet, inte minst för att det är mindre jobb än ett hus, tid som går att lägga på annat. En balkong på hela elva kvadratmeter har blivit ett lagom alternativ till trädgård och det finns alltid någon på Ikano Bostad som svarar snabbt på frågor och löser eventuella problem.

  – Det var lite trångt i garaget så jag ringde om det, då fick jag direkt en karta med de lediga platserna skickad till mig på sms, och så kunde jag välja vilken jag ville ha. Så har det varit hela tiden, säger Monica Nilsson.

  • Monica Nilsson, 64,  kundservice medarbetare
  • Carina Andersson, 58, förskollärare

Bostäder och priser

Välj bostad

Lägenhetsväljaren

Kontakt

Vill du bli uppringd av vår mäklare Labinot Krasniqi, alternativt bli kontaktad via e-post istället, fyll i dina kontaktuppgifter nedan.

Område och karta

Välj färdsätt

Tryggt köp

Mycket är nytt när du ska köpa en nybyggd bostad. För oss är det viktigt att det känns tryggt och enkelt. Läs mer om fördelarna med nyproduktion här.

Ikano Förmån

Ikano Förmån ger dig förtur till våra kommande bostäder. Det betyder att du får välja och kan köpa bostad innan den öppna försäljningen startar. Klicka bli medlem när du intresseanmäler dig eller bli medlem här.

Hållbart byggande

Vår uttalade ambition är att skapa bostäder som främjar långsiktighet och kloka resursval. 

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Närliggande projekt

Malmö, Limhamn

Brf Knoppa

Till salu

Malmö, Limhamn

Brf Spira

Till salu

Malmö, Hyllie

Brf Pendla

Till salu

Malmö, Limhamn

Brf Smida

Till salu

Malmö, Limhamn

Brf Gjuta

Till salu