Malmö,

BRF VATTNA etapp 2

Inflyttning vintern 2020

Till salu

Om bostadsprojektet

Snabbfakta

Inflyttning Vintern 2020
Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 22 st
Rum 1-3 rum och kök
Kvm 29-74 kvm
Avgift 2.150-4.150 kr/mån
Pris 995.000-2.800.000 kr

Superbra läge med utsikt över parken

Välkommen hem till din nya lägenhet
Här kommer vi att bygga ett kvarter med 61 nya bostadsrätter. I Brf Vattnas andra etapp finns 22 lägenheter i storlekar om 1-3 rum och kök att välja mellan. Som alltid när vi bygger är lägenheterna yteffektiva och med öppna planlösningar. Kök från IKEA, helkaklat badrum och egen tvättmaskin är några av sakerna du får. Självklart finns det hiss i huset, så du slipper bära tunga kassar i trappan. Och alla lägenheterna har egen balkong eller egen uteplats. Välj skön kvällssol mot gården eller utsikt över den nya parken som är närmsta granne.

Lugnt, skönt och grönt läge
Vet du att över 1 100 träd ska planteras på Elinegård? Om några år när det växt upp kommer det att vara riktigt grönt, med många olika växter och träd. Då blir det här verkligen ett superfint läge - grönt, lugnt och tryggt. Vad sägs om att bo här? 

 • Området med ”det sköna stadslivet”


  Elinegård är en helt ny stadsdel i östra Malmö. Mellan Limhamn och Hyllie, vid kalkbrottet, här växer området fram. Förutom 2000 nya hem i form av lägenheter och radhus kommer det att finnas parker, caféer och butiker här. Redan nu byggs en helt ny åk F-9 skola på området och två förskolor finns planerade. Så småningom kommer Elinegård att bli ett komplett litet stadsliv.

  Här i Elinegård är det nära till allt, du kan du ta cykeln till det mesta. Från småbutikerna och närservicen i Limhamns centrum till storshopping på Emporia på Hyllie. Det tar 10 minuter, lite snabbare om du har elcykel. Men framförallt är det naturen som slår en när man kommer till Elinegård. Det är den lite karga naturen kring kalkbrottet med en fantastisk utsikt mot Öresundsbron – den slutar aldrig att fascinera. Det är en stor del i vad vi kallar det sköna stadslivet.

 • Kommunikationer

  När det är dags att flytta in i Brf Vattna finns det en busshållplats bekvämt runt hörnet. I området finns också en bilpool som man kan anmäla sig till. Ibland vill man hellre lägga pengar på annat som är roligare än bilförsäkring, vinterdäck, p-avgifter och så vidare, då är bilpool faktiskt ett riktigt bra alternativ. Men vi planerar också för ett underjordiskt parkeringsgarage under Brf Vattna med parkeringsmöjlighet för de boende.

   

 • Våra lägenheter - välplanerade och kvadratsmarta

  Vi vill att så många som möjligt ska kunna bo bra. Därför bygger vi alltid kvadrtsmarta lägenheter som ger ett prisvärt, trivsamt och hållbart boende. Eller som vi säger: En bostad på schyssta villkor.

  Lägenheterna är i storlek om 1-4 r.o.k. i olika storlekar. Vi bygger hem för som passar för människor i alla faser i livet, från första lyan till bekvämt boende på äldre dar. Lägenheterna har fina kök från IKEA, köper du i tidigt skede kan du göra egna inredningsval och få den stil som du vill ha. Det ingår miljöklassade vitvaror som induktionshäll, diskmaskin och micro. I WC/dusch är väggarna helkaklade med klinker på golvet. Och egen tvättmaskin eller kombimaskin, så du kan tvätta när du vill.

  Inredningen går i ljusa färger och fönsterna släpper in härligt ljus. Alla lägenheter har egen balkong eller utplats så du har alltid nära till den friska luften. Och självklart finns det hiss. Skönt att slippa bära tunga matkassar. Eller dra barnvagnen i trapporna. 

 • Så enkelt att bo i nybyggt

  Att bo i nybyggt är bekvämt, tryggt och enkelt. Du slipper renovera och kan istället ägna tid åt att göra roliga saker.

  Du slipper krånglig budgivning, hos oss betalar du ett fast pris för lägenheten. Förbrukningskostnader för varm- och kallvatten ingår i månadsavgiften. Dessutom har varje lägenhet fiberanslutning för TV, internet och telefoni. Ett grundutbud av ca 15 tv-kanaler och bredband ingår i månadsavgiften. Allt det här gör att du lätt kan räkna ut din månadskostnad och vet hur mycket ditt boende kommer att kosta. Det känns tryggt.

Vad tycker andra om Elinegård?

 • Från hus på landet till bostadsrätt

  Från hus på landet till 71 välplanerade kvadratmeter i en bostadsrätt – en trevlig mäklare fick avgöra var flyttlasset skulle gå när Ian Heathcote sålde villan i Genarp.

  – Jag valde faktiskt Malmö på grund av den här lägenheten.

  Tanken på att köpa något nybyggt fanns egentligen inte för Ian Heathcote som var på jakt efter något i äldre stil i antingen Malmö eller Lund.

  – Men så ringde Emma, mäklaren, och tyckte att jag skulle titta på den här. Och jag tänkte att det skadar ju inte att kolla.

  Och mäklaren hade rätt i att Ian Heathcote skulle trivas även i något nybyggt. Han beskriver lägenheten som superpraktisk jämfört med sitt gamla hus och är imponerad över såväl planlösningen som materialvalet i lägenheten.

  Förutom servicen från Ikano Bostad och standarden på lägenheten är närheten till naturen med på pluslistan. Ian Heathcote berättar att himlen över Öresund ofta tävlar med tv:n om uppmärksamheten på kvällen.

  – Jag undrar hur jag har kunnat missa de här solnedgångarna tidigare – och så bron med sin siluett, det är helt fantastiskt!

  • Ian Heathcote, 68, deltidspensionär och frilansare inom media och filmverksamhet
 • Från Köpenhamn till Elinegård


  När familjen växte kom beslutet om att byta Köpenhamn mot Sverige, men med två jobb kvar i Danmark var det viktigt med smidig pendling. Elinegård passade därför Therese Jensen och Anders Karlsson perfekt.

  Trots att familjen bara bott i området sedan i mars känner de sig som hemma och gillar hur den nya stadsdelen smälter ihop med omgivningarna.

  – Vi kom från en ganska grått betongområde med nya designhus, men här känns det som att naturen fått vara med i planeringen. Som att ett av husen är byggt i trä, så hade man aldrig gjort i Köpenhamn, säger Therese Jensen.

  Att det byggs mycket i området är inget som de störs av, tvärtom känner de att de fått bra kontakt med många som jobbar där.

  – Vi har känt oss välkomna från start och alltid fått svar snabbt på sådant vi undrat över. Det känns som att Ikano Bostad har en inställning om att de ska skilja sig från andra byggföretag och det tycker jag absolut att de gör.

  Planerna för framtiden ifall lägenheten skulle börja kännas trång är att titta på något av radhusen som ska byggas i närheten, att leta i andra delar av staden känns inte aktuellt.

  – Nej, det här kommer bli ett väldigt eftertraktat område att bo i, säger Therese Jensen.

  • Anders Karlsson, 34, teknisk designer
  • Therese Jensen 28, ekonomiansvarig
  • Barnen Liv, 3 år, och Elias, 5 månader.
 • Systrarna Nilsson på samma våningsplan


  När systrarna Monica Nilsson och Carina Andersson blev änkor nästan samtidigt för fyra år sedan kände de båda att tiden i hus var förbi. Nu bor de i varsin likadan trea på samma våningsplan och stortrivs.

  – Att flytta hit är det bästa jag gjort, säger Monica Nilsson.

  Det var Monica som bestämde sig först. Hon fick tipset om Elinegård av sin son, ringde mäklaren som ordnade visning redan nästa dag och bestämde sig direkt. När systern Carina sedan blev intresserad gick det också snabbt.

  – När jag kom in kände jag på en gång att här vill jag bo, berättar Carina.

  Båda trivs med livet i lägenhet, inte minst för att det är mindre jobb än ett hus, tid som går att lägga på annat. En balkong på hela elva kvadratmeter har blivit ett lagom alternativ till trädgård och det finns alltid någon på Ikano Bostad som svarar snabbt på frågor och löser eventuella problem.

  – Det var lite trångt i garaget så jag ringde om det, då fick jag direkt en karta med de lediga platserna skickad till mig på sms, och så kunde jag välja vilken jag ville ha. Så har det varit hela tiden, säger Monica Nilsson.

  • Monica Nilsson, 64,  kundservice medarbetare
  • Carina Andersson, 58, förskollärare

Bostäder och priser

Välj bostad

Lägenhetsväljaren

Kontakt

Vill du bli uppringd av vår mäklare Labinot Krasniqi, alternativt bli kontaktad via e-post istället, fyll i dina kontaktuppgifter nedan.

Område och karta

Välj färdsätt

Tryggt köp

Mycket är nytt när du ska köpa en nybyggd bostad. För oss är det viktigt att det känns tryggt och enkelt. Läs mer om fördelarna med nyproduktion här.

Ikano Förmån

Ikano Förmån ger dig förtur till våra kommande bostäder. Det betyder att du får välja och kan köpa bostad innan den öppna försäljningen startar. Klicka bli medlem när du intresseanmäler dig eller bli medlem här.

Hållbart byggande

Vår uttalade ambition är att skapa bostäder som främjar långsiktighet och kloka resursval. 

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Närliggande projekt

Malmö, Limhamn

Brf Vattna etapp 1

Till salu

Malmö, Limhamn

Brf Knoppa

Till salu

Malmö, Limhamn

Brf Blomstra

Slutsålt

Malmö, Limhamn

Brf Spira

Till salu

Malmö, Hyllie

Brf Pendla

Till salu