Välkommen till Vegastaden

Här bor du prisvärt med bästa läge i Vegastaden, alldeles intill den nya pendeltågsstation som står färdig när du flyttar in.

Se bostäderna

Området

Vegastaden är en ny växande och levande stadsdel – torg, parker, cykelstråk och småskalig service skapas med fokus på långsiktig hållbarhet. Skolor och förskolor finns på nära håll och naturen har du inpå knuten. Visst låter det bra?

Shopping

Handelsplatsen Port 73 med 40 butiker, stormarknad och restauranger ligger på gångavstånd. I Haninge Centrum kan du shoppa ännu mer. Dit cyklar du på tio minuter. Från Gullmarsplan har du bara en kvart hem med bussen.

Nära naturen

I Vegastaden har du naturen inpå knuten. Ta en kort promenad till naturreservatet med jättegrytor som skapats av inlandsisen – spännande för både barn och vuxna. Eller spring i Rudans friluftsområde. Bad- och fiskesjöar finns på nära håll.

Bostäder i Vegastaden

Haninge, Vega

Brf Blinka etapp 2

Lägenheter Inflyttning preliminärt vintern/våren 2021

38 lediga kvar

Till salu

Haninge, Vega

Brf Blinka etapp 1

Lägenheter Inflyttning preliminärt hösten 2020

15 lediga kvar

Till salu

Haninge, Vega

Brf Tindra

Flexbostäder

Här kan du flexa till det

Bostäderna är utrustade med innovativa, flexibla lösningar.
T.ex. kan du trolla fram ett extra rum, släcka alla lampor med ett klick eller flytta eluttaget dit du vill.

Lägenheter, Flexbostäder Inflyttning höst/vinter 2019

15 lediga kvar

Till salu

Hitta till Vegastaden

Stjärntema i Vegastaden

När Ikano Bostad skulle döpa sina bostadsrättsföreningar i Vegastaden tog man fasta på att Vega också är en av universums ljusaste stjärnor. Först ut var Brf Tindra, nu är det dags för Brf Blinka.

I Vegastaden kommer Ikano Bostad att bygga tre kvarter med totalt cirka 500 lägenheter. Brf Blinka kommer att bestå av 109 lägenheter i olika storlekar för olika behov.  

– Till Vegastaden söker sig människor i livets alla faser. I Brf Blinka finns det något för alla. Här har vi byggt både välplanerade ettor och kvadratsmarta fyror, berättar Malin Fex, projektledare på Ikano Bostad.

Grönskande möten
Innergården blir en plats för gemenskap. Här planeras det bland annat för utegym, gemensamma odlingslotter och lek för barnen. Hjärtat av gården är den grönskande pergolan.

– Vi har planerat för att göra det mesta av gården och göra det enkelt för grannar att mötas i vardagen. På Ikano Bostad tror vi att grannar som känner och hälsar på varandra också känner sig tryggare och trivs bättre. Därför tycker vi att det är viktigt att skapa möjlighet till möten i vardagen, förklarar Malin.

Hållbar vardag
Vegastaden har ett hållbarhetsprogram som särskilt lyfter vikten av att ta hand om miljön.

– Vi har försökt att göra det så enkelt som möjligt att lämna bilen hemma. Vi har bland annat fokuserat på användningen av cykel. I Brf Blinka är det planerat för gott om cykelparkering och en cykelservicestation. Och är det för långt att cykla till jobbet ligger pendeln alldeles utanför porten, avslutar Malin.

Malin Fex

”Till Vegastaden söker sig människor i livets alla faser”

Yrke: Projektledare på Ikano Bostad
Ålder: 38 år
Familj: Man, tre barn och  en hund
Bor: I en villa i Skälby, Järfälla kommun
Intresse: vara ute i naturen, skidåkning, hundpromenader, stallet

Det bästa med Vegastaden: Närheten till allt i vardagen och ett enkelt vardagsliv. Naturen, service, kommunikationer, förskolor och skolor finns inom gångavstånd.

Mer om Vegastaden    Brf Blinka      Brf Tindra