Ikano Förmån

Förtur till nya bostadsrätter

Som medlem får du förtur

Ikano Förmån ger dig förtur till våra kommande bostadsrätter. Det betyder att du får välja och kan köpa bostad innan den öppna försäljningen startar. Och det är bara en av alla fördelar med att välja ett helt nybyggt hem från Ikano Bostad. Gå med i Ikano Förmån och upptäck dem, du med! För att bli medlem behöver du vara 18 år. Ikano Förmån är gratis för alla.

Bli medlem

Logga in

Det här får du som medlem

 • förtur till våra  bostadsprojekt
 • tillgång till Mina sidor där du kan hantera dina intresseanmälningar och köpanmälningar.
 • digitalt medlemsbrev till din mejl om våra nya bostadsprojekt

Vanliga frågor och svar

Villkor Ikano Förmån

Fördelar

 • Förtur till nya bostadsrätter

  Som medlem får du välja och köpa bostad innan den öppna försäljningen startar. 

  Turordning för köp

  När det är dags för köp görs turordningen upp. Turordningen baseras på medlemsdatumet i Ikano Förmån. Är det du som har varit medlem längst är det även du som får välja bostad först. Köpanmälningar gör du enkelt genom att vara inloggad in på Mina sidor.

 • Bostäder släpps till medlemmar först

  Bostadsrätterna släpps alltid först till medlemmar. Du kan då lämna en eller flera köpanmälningar på de bostadsrätter du tycker är intressanta.

 • Mina sidor

  Som medlem kan du logga in till Ikano Förmån och Mina sidor på vår hemsida. På Mina sidor kan du hantera dina intresseanmälningar och köpanmälningar. Som inloggad kan du även hantera dina personliga uppgifter som adress, telefonnummer och lösenord.

 • Nyhetsbrev

  Varje månad får du ett nyhetsbrev per mejl där vi berättar vilka bostadsprojekt du har möjlighet att lämna köpanmälningar på.

Såhär köper du bostad som medlem 

1. Intresseanmälan

I god tid innan säljstart lägger vi upp våra nya bostadsprojekt på hemsidan. Anmäl ditt intresse till ett eller flera projekt så skickar vi regelbundet information till dig. Se alla bostadsprojekt

2. Säljstart

Varje månad får du ett nyhetsbrev per mejl där vi berättar vilka bostadsprojekt som har säljstart.

3. Köpanmälan

Om du är intresserad av att använda din förtur visar du det genom att göra en eller flera köpanmälningar på de bostäder du är intresserad av. Anmälan är inte bindande. Du har 11 dagar på dig att lämna köpanmälningar.

4. Erbjudande om bostad

När förtursperioden är över kommer mäklaren att kontakta alla som lämnat köpanmälningar. Mäklaren kontaktar medlemmarna i turordning. Den som har längst kötid får erbjudande om att köpa sitt förstahandsval.

5. Bokningsavtal

Tackar du ja till bostaden tecknar du ett bokningsavtal. Du betalar då en bokningsavgift på 20 000 kr. Nu är bostaden reserverad för dig. Bokningsavgiften, med avdrag för en administrationsavgift på 7 000 kr, betalas tillbaka om du ångrar dig och inte vill gå vidare.

Tryggt köp

Här hittar du bra-att-veta om att köpa och bo i en av våra nybyggda bostadsrätter.

Vill du köpa bostad?

En Ikanobostad är noga genomtänkt från golv till tak för att du ska få ut så mycket som möjligt av ytan.

Kom på visning

Kom och ta en titt på våra kvadratsmarta nybyggda bostadsrätter.