Ikano Förmån

Förtur till nya bostadsrätter

Som medlem får du förtur

Ikano Förmån ger dig förtur till våra kommande bostadsrätter. Det betyder att du får välja och kan köpa bostad innan den öppna försäljningen startar. Och det är bara en av alla fördelar med att välja ett helt nybyggt hem från Ikano Bostad. Gå med i Ikano Förmån och upptäck dem, du med! För att bli medlem behöver du vara 18 år. Ikano Förmån är gratis för alla.

Bli medlem

Logga in

Det här får du som medlem

 • förtur till våra  bostadsprojekt
 • tillgång till Mina sidor där du kan hantera dina intresseanmälningar, förtursanmälningar på bostadsrättsprojekt och köpanmälningar på tillhörande bostadsrätter. 
 • digitalt medlemsbrev till din mejl om våra nya bostadsprojekt
 • medlemserbjudanden

Villkor Ikano Förmån

Fördelar

 • Förtur till nya bostadsrätter

  Som medlem får du välja och köpa bostad innan den öppna försäljningen startar. Har du gjort en förtursanmälan för ett projekt kan du sedan göra en eller flera köpanmälningar på de bostäder du tycker är intressanta.

  Turordning för köp

  När det är dags för köp görs turordningen upp. Turordningen baseras på medlemsdatumet i Ikano Förmån. Är det du som har varit medlem längst i Ikano Förmån är det även du som får välja bostad först – så länge du har gjort både en förtursanmälan till projektet och en eller flera köpanmälningar på de bostäder du tycker är intressanta. Förtursanmälningar och köpanmälningar gör du enkelt genom att vara inloggad in på Mina sidor.

 • Bostäder släpps till medlemmar först

  Bostadsrätterna släpps alltid först till medlemmar som har gjort en förtursanmälan i tid. Du kan då lämna en eller flera köpanmälningar på de bostadsrätter du tycker är intressanta.

 • Mina sidor

  Som medlem kan du logga in till Ikano Förmån och Mina sidor på vår hemsida. Där kan du hantera dina intresseanmälningar, förtursanmälningar på bostadsrättsprojekt och köpanmälningar på tillhörande bostäder. Dina köpanmälningar på bostäder är inte bindande men ger dig möjligheten att prioritera dina val innan det är dags för köp.

  Som inloggad kan du även hantera dina personliga uppgifter så som adress, telefonnummer, lösenord m.m. På Mina sidor kan du också ta del av erbjudanden.

 • Medlemserbjudanden

  På Mina sidor hittar du erbjudanden för dig som är medlem. För att ta del av ett medlemserbjudande krävs det att du är inloggad samt att du klickar på länken tillhörande erbjudandet. 

  Logga in till Ikano Förmån

 • Nyhetsbrev

  Du som medlem får vårt medlemsbrev direkt in till din inkorg. Då får du veta vilka bostadsrättsprojekt vi har på gång, inbjudan till visningar och annat smått och gott.

Såhär köper du bostad som medlem 

1. Intresseanmälan

I god tid innan säljstart lägger vi upp våra nya bostadsprojekt på hemsidan. Anmäl ditt intresse till ett eller flera projekt så skickar vi regelbundet information till dig.

2. Säljstart

I slutet av varje månad får du ett digitalt nyhetsbrev. Där finns information om alla bostadsprojekt som säljstartas och som du kan anmäla förtur till.

3. Förtursanmälan

Efter säljstart kan du under en begränsad period göra förtursanmälan för de projekt du är intresserad av. Det spelar ingen roll när i perioden du gör din anmälan. Anmälan är inte bindande.

4. Köpanmälan

När tiden för förtursanmälan är över kommer du att få tillgång till planlösningar och priser för att kunna göra en köpanmälan. Du har 10 dagar på dig att välja vilken eller vilka bostäder du vill göra köpanmälan på. Anmälan är inte bindande.

5. Erbjudande om bostad

Efter köpanmälningsperioden kontaktar mäklaren medlemmarna i turordning. Detta innebär att medlemmen med längst kötid i Ikano Förmån har rätt att välja bostad först, förutsatt att förtursanmälan och köpanmälan gjorts inom utsatt tid.

6. Bokningsavtal

Tackar du ja till bostaden tecknar du ett bokningsavtal. Du betalar då en bokningsavgift på 20 000 kr. Nu är bostaden reserverad för dig. Bokningsavgiften, med avdrag för en administrationsavgift på 7 000 kr, betalas tillbaka om du ångrar dig och inte vill gå vidare.

Tryggt köp

Här hittar du bra-att-veta om att köpa en av våra nybyggda bostadsrätter.

Hitta ditt nya hem

En Ikanobostad är noga genomtänkt från golv till tak för att du ska få ut så mycket som möjligt av ytan.

Kom på visning

Kom och ta en titt på våra kvadratsmarta nybyggda bostadsrätter.