Familjen var en av de första i Lindbacken

Petra bor med sin sambo och tre barn i en villa på Brattbacksvägen. Familjen var en av de allra första att flytta hit– ett beslut som kändes rätt redan från start. Även om det förstås var lite osäkert i november 2013 hur området skulle bli.

- Vi gillade tanken att vara med från början, säger Petra. Att få grannar i samma livssituation och att det troligen skulle bli mycket barn i området.

De är positivt överraskade över hur snabbt området har utvecklats. Men samtidigt som Lindbacken har vuxit har landsbygdskänslan stannat kvar. Sedan fem år bor de i sin villa där trädgården gränsar mot skogen.

- Det känns lite som att bo på landet, säger hon. Nära skog och natur och en ridskola. Men vi har nära till Gränby centrum också där allt finns. Och det är nära till E4:an vid pendling.

Det finns även en skola och de har plats på förskolan i närheten.

- Jag trivs jättebra och saknar ingenting egentligen. Men det finns ju alltid drömmar om hur det kan utvecklas och bli ännu bättre. Som ett litet centrum vid affären med någon restaurang eller liknande.

Petra berättar om gemenskapen i området och en bild växer fram av grannar som hjälper varandra och bryr sig om sitt bostadsområde.

- Det är ett bra engagemang hos folk som bor här, säger hon. Vi hjälps åt och underlättar för varandra.

Tillbaka till Brf Cykla