Våra bostäder

Vi vill att så många som möjligt ska kunna bo bra. Därför bygger vi alltid kvadratsmarta bostäder som ger ett prisvärt, trivsamt och hållbart boende. Vill du veta mer? Då har du hamnat rätt. 

Våra lägenheter

Hur din lägenhet är utformad blir viktig för hur vardagen hemma funkar. Våra lägenheter har genomtänkta och kvadratsmarta planlösningar för att ge dig en bättre vardag. 

Våra småhus

Våra småhus är moderna och genomtänkta ned till varje kvadratmeter och fulla av smarta lösningar. Med närhet till stadslivet bor du bekvämt med mer plats, extra mycket förvaring och en mysig liten trädgård. 

Att inreda

Från köksbänkar till bänkskivor, badrumskakel till kommoder. Brukar du vilja att någon annan bestämmer eller vill du välja själv? Vi har en lösning oavsett. 

Fördel nybyggt

Att bo i nybyggt är bekvämt, tryggt och enkelt. Du slipper renovera och kan istället ägna tid åt att göra roligare saker.


Våra lägenheter

Vi bygger inifrån och ut. Utsidan är modern och med en gård för gemenskap, men det är på insidan du bor - och planlösningen blir viktig för hur vardagen hemma funkar. Våra lägenheter har genomtänkta och kvadratsmarta planlösningar för att ge dig en bättre vardag. 

Våra lägenheter är tänkta att uppfylla dina behov och hur du vill ha det – därför tar vi reda på hur människor gillar att leva och bo för att sedan planera därefter. Som smart förvaring, stor balkong eller att sovrum och badrum ligger nära varandra så att den tidiga morgonen blir så smidig som möjligt. Den praktiska inredningen från IKEA i kök och badrum ger dig dessutom fler valmöjligheter. Kanske vill du ha nya köksluckor efter några år, eller så kanske du behöver fler badrumsskåp om familjen växer.

1 rum och kök med extra allt

Tänk att en etta kan kännas så rymlig! Här finns allt från välutrustat IKEA-kök till stor balkong med plats för middagar. Dela av rummet med en snygg vägg och du har en härlig sovalkov.

2 rum och kök i pastelliga toner

Välkommen in i vår ljusa tvåa! Vardagsum och kök i öppen planlösning, separat sovrum med mycket förvaring och helkaklat badrum med kombimaskin. Och inte minst en stor balkong som är perfekt för morgonkaffet.

3 rum och kök med det lilla extra

Vilken ljus och härlig planlösning! Här finns två balkonger, helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare, köksinredning från IKEA. Gott om förvaring i skjutdörrsgarderober lägg dessutom en klädkammare i det mindre sovrummet. Visst låter det bra?

4 rum och kök med flexibel planlösning

Här finns verkligen plats att umgås! Generös hörnlägenhet med stort vardagsrum och härlig stor balkong. Här tar vi flexibel planlösning till en ny nivå. Vill du ha ett extra sovrum? Eller kanske en större matplats? Valet är ditt!

Med oss är det alltid:

Tick-small.png Öppen lösning

Ljust och fräscht. Ett kök som är öppet mot vardagsrummet ger dig ett fint ljusinsläpp och gör att hemmet känns rymligare. Det är ett smart sätt att få ut mesta möjliga av din yta.  

Tick-small.png Stor balkong

När det är möjligt ser vi till att lägenheten har en stor balkong. Gärna med utgång från vardagsrummet. För vem vill inte kunna njuta av att duka upp middagen på balkongen?

Tick-small.png Kvadratsmart

Att göra det mesta av varje kvadratmeter är något av vår specialitet. Vi minimerar onödiga ytor och lyckas ofta få plats med ett rum till. Hur kvadratsmart som helst!

Exempel på planlösningar:

Vill du köpa bostad?

Våra småhus

Våra småhus är moderna, genomtänkta ned till varje kvadratmeter och fulla av smarta lösningar. Perfekt för den moderna barnfamiljen som vill hitta hem i en urban miljö med alla bekvämligheter på plats.  

Våra småhus är moderna och fulla av smarta lösningar. Vi bygger radhus, kedjehus, stadsradhus och parhus. Gemensamt för dem alla är att de är stadsnära och perfekt anpassade efter den moderna familjen. Vi har tänkt på dig som vill bo barnvänligt med en mindre trädgårdstäppa och ändå ha kvar stadslivskänslan. De kvadratsmarta lösningarna gör att vi får plats med extra mycket förvaring och rum som normalt sett kräver ett betydligt större hus. 

Tick-small.png Trädgården 

Alla våra småhus har en egen plats för utomhuslivet. När vi bygger stadsradhus har de takterrass eller uteplats istället för gräsmatta. På entrésidan finns oftast en stensatt yta som kan användas till både cykelparkering, liten uteplats och odling i krukor. På trädgårdssidan finns ett stort trädäck med avskärmning mot grannen med plank och förråd. Trädgården är redan grön när du flyttar in och vi ser till att det finns fruktträd och buskar med bär som barnen gillar. 

Tick-small.png Planlösningen

När vi planerade våra hus såg vi flödena som en av de viktigaste utmaningarna. Sambandet mellan över- och undervåning; hur allt hänger ihop. Medan övervåningen har fokus på din kvalitetstid står undervåningen för vardagslivet. Det är bland annat där matplatsen finns, som en mittpunkt där kan alla samlas och umgås.

Tick-small.png Ett bra miljöval

Materialen är valda med tanke på miljöpåverkan, energiförbrukning och så lite underhåll som möjligt. I de flesta projekt har vi också solceller och elcykelpool. Vi vill göra det enkelt för dig att leva miljövänligt.

Vill du köpa bostad?

Att inreda

Brukar du vilja att någon annan bestämmer eller vill du välja själv? Vi har en lösning oavsett. Köper du din bostad i ett tidigt skede kan du sätta din egen prägel på inredningen i kök och badrum - allt från köksluckor till bänkskivor, badrumskakel till kommoder.

Blanda fritt och gör det till ditt - eller få lite hjälp på traven. Våra bostäder har alltid vita väggar och golv i ekparkett, som ger dig en bra grund när du ska börja inreda ditt nya hem. Men om din inspiration behöver en liten skjuts har vi tagit fram tre inredningsstilar tillsammans med dem som kan det bäst. Vilka? IKEA såklart. 

Inredarens val 

Väljer du att inte göra några personliga val inreds lägenheten enligt Inredarens val utan extra kostnad. Med en neutral och ljus bas blir det lätt att sätta din personliga prägel med inredningsdetaljer. 

Skandinavisk Sober 

För dig som inte vill ha vitt men ändå en mjuk och sober känsla. Ljusgråa luckor med handtag i läder och träfärgad bänkskiva ger en härlig värme och mysfaktor i köket. 

Sofistikerad modern 

Både elegant och ombonat. Här skapas det kontraster mellan ljust och mörkt, mellan matt och blankt. Ett effektivt sätt att hitta den där bekväma, inbjudande hotellkänslan. 

Testa att göra dina egna inredningsval

Visst är det roligt att själv bestämma färg på luckor, köksbänk och kakel? Ännu bättre blir det när du kan se resultatet direkt. Här kan du välja bland alla inredningsval du har till ditt nya kök. Testa dig fram och hitta din egen stil!

Gör dina inredningsval

Fördel nybyggt

Att bo i nybyggt är bekvämt, tryggt och enkelt. Du slipper renovera och kan istället ägna tid åt att göra roligare saker. 

I nyproduktion blir vardagen lite enklare. Du har hiss i huset och ett ljust, fräscht boende där stambytet är långt borta. Med fem års garanti på byggarbeten och vitvaror behöver du heller inte vara orolig för att något skulle vara fel när du flyttar in. Vi tar hand om dig. 

6 fördelar med att köpa nytt av oss

 • Du slipper krånglig budgivning

  Hos oss betalar du ett fast pris för lägenheten och slipper på så sätt en krånglig budgivning. Lägg istället all energi på ditt nya hem. 

 • Gör dina egna inredningsval

  Hos oss får du själv vara med och påverka inredningsvalen – om du vill! Allt från köksluckor till bänkskivor, kakel till kommoder. Det mesta kan anpassas efter din egen smak.  

 • Du får en gratis snickartimme

  Som nyinflyttad hos oss får du alltid en snickartimme. En av våra trevliga snickare kommer då hem till dig och löser det där som kan vara svårt att fixa själv. Helt utan kostnad! 

 • Ett nytt modernt IKEA-kök

  Tänk vad skönt med ett helt nytt IKEA-kök. Såsom diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn och rostfria vitvaror. Det finns alltid i våra bostäder! 

 • Fem års garanti på byggarbeten och vitvaror

  Känn dig trygg med att det är en schysst process. Garantitiden för byggnadsarbeten är fem år, och du får även lika lång garanti på dina vitvaror.  

 • Allt är klart när du flyttar in

  Tänk att allt redan är på plats, och att allt redan är färdigt! När du exempelvis slipper renovera får du mer tid över till annat och kommer snabbare på plats i ditt nya hem. 

Vill du köpa bostad?

En Ikanobostad är noga genomtänkt från golv till tak för att du ska få ut så mycket som möjligt av ytan.

Kom på visning

Kom och ta en titt på våra kvadratsmarta nybyggda bostadsrätter.

Ikano Förmån

Ikano Förmån ger dig förtur. Det betyder att du får välja och köpa bostad innan den öppna försäljningen startar.