Social hållbarhet

Att arbeta med social hållbarhet ligger i våra värderingar. Vi vill vara en god samhällsaktör och skapa en enklare, hållbarare vardag för våra hyresgäster, bostadsrättskunder och medarbetare.

Vi skapar innanförskap

För oss är det viktigt att vara med och bidra till en positiv samhällsutveckling. Vi vill skapa trygga och trivsamma bostadsområden där grannar kan mötas och där vardagen är enkel.

Vår metod för socialt hållbarhetsarbete bygger på engagemang, att arbeta tillsammans med lokalt näringsliv, kommunen och lokala föreningar och att alltid utgå från lokala förutsättningar. På det sätter vänder vi utanförskap till innanförskap i våra bostadsområden.

Tick-small.png Ikano Akademin

Ikano Akademin är vårt initiativ för att inspirera och hjälpa unga vuxna mellan 18-29 år som hamnat utanför jobb och fortsatta studier in på arbetsmarknaden igen. Under cirka sex månader arbetar deltagarna med enklare fastighetsskötsel och markarbete. Efter tiden som deltagare hjälper vi dem ut i arbetslivet med hjälp av vårt kontaktnät. 

Tick-small.png Fritidsgården

I Rågsved ligger vår fritidsgård Värdens fritids. Fritidsgården är öppen för barn som bor i våra hyresfastigheter. Dit kan de komma för att leka, pyssla och få sig ett mellanmål efter skolan. 

Tick-small.png Sommarjobb

Varje sommar erbjuder vi barnen som bor i våra hyresfastigheter sommarjobb. De får hjälpa till med enklare arbetsuppgifter som att måla staket och ta hand om gårdarna.

Ett hållbart arbetsliv

En av Ikano Bostads viktigaste framgångsfaktorer är våra medarbetare. Med stort engagemang och glädjen i att arbeta tillsammans arbetar vi för att nå vår vision att skapa möjligheter för en bättre vardag för våra kunder.

Läs mer om hur det är att jobba på Ikano Bostad

Vi skapar möjlighet till en hållbar vardag

För oss är det viktigt att ekosystemtjänster och mötesplatser är naturliga inslag i kvarteret och att det är enkelt att göra hållbara val i vardagen. Genom att bygga både bostadsrätter, hyresrätter och vårdboende bygger vi för de många människorna. 

Läs mer om hur vi arbetar med områdesutveckling


Miljömässig hållbarhet

Miljömedvetenhet och att minska vår resursanvändning är en viktig del av vår verksamhet. Det är också ett av våra mest prioriterade områden.

Ekonomisk hållbarhet

Som stor inköpare i bygg- och fastighetsbranschen tar vi ansvar för våra inköp. För oss innebär hållbara inköp att vi ställer krav på våra leverantörer och arbetar för att motverka korruption i leverantörsledet. 

Strategi och styrning

Vi rapporterar i enlighet med GRI Standards på core-nivå. Här hittar du mer information om vår hållbarhetsstyrning, intressentdialog och väsentlighetsanalys.