Kalkylingenjörer till Sundbyberg

Vi söker nu två kalkylingenjörer - en till vår markavdelning och en till produktion. Du blir en del av Ikano Bostad, som utvecklar gamla och nya stadsdelar och skapar möjligheter för en bättre vardag genom att erbjuda hållbara och attraktiva fastigheter. I våra jobb utgår vi från olika perspektiv, en naturlig nyfikenhet och fokus på långsiktighet – och kan därför ge dig unika möjligheter till större ansvar och framtida utvecklingsmöjligheter. Tillsammans kan vi åstadkomma något stort.

Skapa lösningar för bättre boenden – för individer och samhället

Som kalkylingenjör mark får du möjlighet att arbeta nära affären och i alla skeden, från tidig ackvisition till färdig produktionskalkyl i byggskedet. Du ansvarar för ett antal projekt parallellt i olika skeden, där samtliga projekt är kopplade till Ikano Bostad. Projekten innefattar kalkyl inom grundläggning, mark, anläggning och VA, betongplatta, finplanering och inte minst exploateringsarbeten. Rollen innebär samarbete med alla distrikt i Sverige, med tyngdpunkt på Stockholm där vi förnärvarande byggt upp egen produktionskapacitet. Rollen är ny och du kommer ha stor möjlighet att påverka dess innehåll. Du rapporterar direkt till chef för markavdelningen.

Som kalkylingenjör produktion får du även här möjlighet att jobba direkt med affären, från ackvisition till färdig produktionskalkyl i byggskedet. Du ansvarar för ett antal projekt parallellt i olika skeden, där samtliga projekt är kopplade till Ikano Bostad. Arbetsuppgifterna innefattar tidiga kostnadsbedömningar, nyckeltalskalkyler, produktionskalkyler samt erfarenhetsåterföring från produktion till kommande projekt. I rollen har du ett nära samarbete med bostadsutveckling samt även våra pågående byggprojekt. Du rapporterar direkt till en av våra distriktschefer för Bostadsproduktion.

Vi erbjuder dig

Du blir en del av ett expansivt företag, där du får chansen att bidra till både vår och marknadsområdets utveckling. Du får utmana gränser och påverka ditt dagliga arbete. Det och mycket mer gör du i en varm och öppen kultur där vi lever våra värderingar samt arbetar hårt, långsiktigt och har kul. En arbetsmiljö där vi skapar möjligheter och vågar utveckla – både oss själva och sättet vi jobbar på.

Är du rätt för Ikano?

Vi söker dig som har arbetat i anläggnings- alternativt byggbranschen i minst 5 år, varav ca 2 år inom kalkyl. Du kan också ha arbetat i andra roller inom branschen där en stor del av arbetsuppgifterna har innefattat kalkylarbete.

För oss är dina personliga egenskaper viktiga. Du är van vid att arbeta självständigt och är samtidigt en naturlig relationsbyggare. Du driver dina frågor framåt, har helhetsfokus och känsla för affärer. Du är resultatorienterad, får saker gjorda och har struktur i ditt arbetssätt. Det är också viktigt att du är jordnära, nyfiken och att du trivs med att arbeta med människor med olika bakgrund och perspektiv.

Bli en del av oss – tillsammans kan vi skapa något ännu bättre

I den här rekryteringen samarbetar vi med Linkz.

Mer information om tjänsten kan ges av Elin Hellenius på Linkz, telefon 079 076 41 13

Ikano Bostad bidrar till hållbara bostadsområden och stadsdelar i städer där Sverige växer. Våra värderingar är grunden till allt vi gör: att våga gå vår egen väg, arbeta tillsammans samt vägledas av sunt förnuft och enkelhet. Ikano Bostad ingår i Ikano, en internationell företagsgrupp som ägs av familjen Kamprad. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. ikanobostad.se/jobba-hos-oss

Sök jobbet

Vi vill ha din ansökan senast den 2018-12-21.

Spontanansökan

Är du sugen på att jobba hos oss? Här kan du lämna en spontanansökan.

Är vi rätt för varandra?

Gör Ikanos värderingsquiz!

Gör testet

Träffa några av dina nya kollegor

Charlotte Kjellberg, kommunikationschef

”Våra starka värderingar präglar allt vi gör. Det bidrar också till en bra och öppen företagskultur. Det ger en bra känsla på kontoren.”

Margareta Lisjö,
arbetschef

"I veckorna kan det gå upp och ner. Men jag har aldrig söndagsångest. Det är lika roligt att åka till jobbet."

Dalmar Nur,
driftledare

"För mig är det viktigt att vi kan utnyttja varandras kunskaper och utvecklas som både grupp och individer."

Vårt traineeprogram

Som trainee hos oss får du en unik inblick i hela bostadsprocessen.

Våra arbetsområden

Bostadsutveckling

Vi utvecklar hållbara projekt och stadsdelar, startar bostadsrättsföreningar och säljer kvadratsmarta lägenheter. Och nöjda kunder är alltid vårt fokus.

Förvaltning

Förvaltningen har hand om våra hyresgäster och våra hyresfastigheter, såväl förvärvade som egenproducerade. 

Produktion

Produktion engagerar sig tidigt i alla bostadsprojekt som Bostadsutveckling har initierat. Här ligger ansvaret för att våra hus byggs med jämn och hög kvalitet.

Stabsområden

Tillsammans har vi hand om ekonomi, IT, marknad och kommunikation. Här ingår också bland annat HR och hållbarhet.

Om oss

Vi tänker utanför väggarna. Vi drivs av hitta lösningar som gör vardagen enklare.

Hållbarhet

Vi vill att det ska vara enkelt för människor att leva hållbart i och runt hemmet.