Financial controller, Malmö

Vi på Ikano Bostad söker en driven Financial Controller som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Den här tjänsten är tillsvidareanställning med start snarast.

Om tjänsten                                                

Vi behöver förstärka vår ekonomiavdelning med en erfaren Financial controller/redovisningsekonom med erfarenhet från fastighetsbolag och/eller bostadsutveckling. I rollen kommer du ansvara för våra bolag som äger kommersiella fastigheter eller markfastigheter där det pågår arbete för att på sikt utveckla attraktiva bostadsområden. Redovisningsfrågeställningarna varierar mellan de olika bolagen/projekten, vilket bidrar till en spännande och intressant tjänst.

I rollen är du ansvarig för att redovisning samt bokslut är korrekt för fastigheterna/projekten och bolagen. Ofta är det ett bolag per fastighet/projekt. Du får också inblick och delaktighet i en spännande del av bolagets värdeskapande. Du rapporterar till Ikano Bostads redovisningschef.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Bokslut och årsredovisning
  • Ansvara för anläggningsregister
  • Stötta Business Controller med rapportering, resultatanalys och prognoser
  • Moms
  • Inkomstdeklaration
  • Skatteberäkning och uppskjuten skatt

Vårt erbjudande

Hos oss får du arbeta självständigt och chansen att växa och utvecklas i din roll. På Ikano Bostad har vi en varm och öppen kultur där vi bryr oss om varandra, inspirerar varandra och sätter stort fokus på att leva våra värderingar. Vi arbetar långsiktigt och alla är delaktiga i att driva utvecklingen av vår verksamhet. Vi har en arbetsmiljö där vi skapar möjligheter och vågar utveckla både oss själva och sättet vi jobbar på. Tillsammans kan vi åstadkomma någonting ännu bättre!

Är du rätt för Ikano Bostad?

Erfarenhet från fastighetsbolag med kommersiell fastighetsfastighetsförvaltning, alternativt erfarenhet från liknande roller i bostadsutvecklingsbolag. Det är också meriterande med erfarenhet av redovisning av försäljningar av fastigheter.

Du är trygg och självgående i din redovisningskunskap. Du tycker varierande redovisningsfrågeställningar och samarbete är roligt. I rollen har du ett nära samarbete med Business Controller för mark/exploateringsområden och med koncernredovisningschefen.

Vi vill gärna ha en mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar företaget med avseende på jämställdhet och mångfald. För oss är dina personliga egenskaper viktiga. Vi söker en engagerad och teamorienterad kollega.

Bli en del av oss

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd på 070 - 764 81 04, anna.alenryd@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt till meritmind.se/lediga-jobb/

Ikano Bostad erbjuder kvadratsmarta, funktionella, hållbara och prisvärda bostäder för människor i livets alla faser. Vi bidrar till hållbara bostadsområden och stadsdelar i städer där Sverige växer. Våra värderingar är viktiga för oss: att som företag våga gå vår egen väg, arbeta tillsammans samt vägledas av sunt förnuft och enkelhet. Ikano Bostad ingår i Ikano, en internationell företagsgrupp som startades av IKEA:s grundare. Vår vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag.

Vi vill ha din ansökan senast den 2020-04-26.

Spontanansökan

Är du sugen på att jobba hos oss? Här kan du lämna en spontanansökan.

Är vi rätt för varandra?

Gör Ikanos värderingsquiz!

Gör testet

Vårt traineeprogram

Till hösten startar vårt traineeprogram för ingenjörer.

Träffa några av dina nya kollegor

Charlotte Kjellberg, kommunikationschef

”Våra starka värderingar präglar allt vi gör. Det bidrar också till en bra och öppen företagskultur. Det ger en bra känsla på kontoren.”

Dalmar Nur,
driftledare

"För mig är det viktigt att vi kan utnyttja varandras kunskaper och utvecklas som både grupp och individer."


Våra arbetsområden

Bostadsutveckling

Vi utvecklar hållbara projekt och stadsdelar, startar bostadsrättsföreningar och säljer kvadratsmarta lägenheter. Och nöjda kunder är alltid vårt fokus.

Förvaltning

Förvaltningen har hand om våra hyresgäster och våra hyresfastigheter, såväl förvärvade som egenproducerade. 

Produktion

Produktion engagerar sig tidigt i alla bostadsprojekt som Bostadsutveckling har initierat. Här ligger ansvaret för att våra hus byggs med jämn och hög kvalitet.

Stabsområden

Tillsammans har vi hand om ekonomi, IT, marknad och kommunikation. Här ingår också bland annat HR och hållbarhet.

Om oss

Är det här början på en lång vänskap?

Hållbarhet

Vi vill att det ska vara enkelt för människor att leva hållbart i och runt hemmet.