Koncernredovisningsansvarig

Vi på Ikano Bostad söker en driven Koncernredovisningsansvarig som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Den här tjänsten är tillsvidareanställning med start snarast och placeringsorten kan vara i Malmö, Stockholm eller Göteborg. Du blir en del av Ikano Bostad, som utvecklar gamla och nya stadsdelar och skapar möjligheter för en bättre vardag genom att erbjuda hållbara och attraktiva fastigheter. I våra jobb utgår vi från olika perspektiv, en naturlig nyfikenhet och fokus på långsiktighet – och kan därför ge dig unika möjligheter till större ansvar och framtida utvecklingsmöjligheter.

Om tjänsten                                                

Vi behöver förstärka vår ekonomiavdelning med en erfaren koncernredovisningsansvarig med erfarenhet från större fastighetsbolag och/eller bostadsutvecklare. I rollen kommer du att ansvara för Ikano Bostads koncernredovisning för ca 200 bolag och koncernrapportering. Detta är en central roll och du kommer att ha nära samarbete med en koncernekonom och även övriga medarbetare på ekonomiavdelningen. Du rapporterar till Head of Finance.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:                           

  • sammanhålla, planera och genomföra koncernbokslutsprocessen, koncernrapportering och koncernårsredovisning.
  • konsolidering, bokslutsarbete och analys
  • redovisningstekniskt ansvar vid bolagstransaktioner, exploateringsprojekt och ombildningar
  • skattefrågor rörande koncern och legala bolag inklusive skatteberäkningar och inkomstdeklarationer
  • bevaka och föreslå erforderligt behov av kapitaltillskott till enskilda bolag
  • dokumentation och internkontroll för koncernredovisning

Vårt erbjudande

Hos oss får du arbeta självständigt och chansen att växa och utvecklas i din roll. På Ikano Bostad har vi en varm och öppen kultur där vi bryr oss om varandra, inspirerar varandra och sätter stort fokus på att leva våra värderingar. Vi arbetar långsiktigt och alla är delaktiga i att driva utvecklingen av vår verksamhet. Vi har en arbetsmiljö där vi skapar möjligheter och vågar utveckla både oss själva och sättet vi jobbar på. Tillsammans kan vi åstadkomma någonting ännu bättre!

Är du rätt för Ikano Bostad?

Vi söker dig med gedigna redovisningskunskaper och erfarenhet av koncernredovisning från större fastighetsbolag och/eller bostadsutvecklare.

Vi tror att du har ett stort intresse för redovisning och håller dig uppdaterad kring förändringar. Du behöver ha förmågan att både kunna stötta och kravställa på ett kommunikativt och pedagogiskt vis och för att trivas behöver du uppskatta att ha en central och rådgivande roll i ekonomiteamet.

Vi vill gärna ha en mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar företaget med avseende på jämställdhet och mångfald. För oss är dina personliga egenskaper viktiga. Du är nyfiken och kreativ, prestigelös och samarbetsinriktad. Dessutom gillar du högt tempo och ett agilt arbetssätt

Bli en del av oss

I denna rekrytering samarbetar vi med Meritmind. Denna tjänst går att söka så länge den finns tillgänglig på Meritminds hemsida. Mer information kan ges av Anna Alenryd som du når på nummer +46 (0)70 764 81 04, eller via e-post anna.alenryd@meritmind.se.

Ikano Bostad erbjuder kvadratsmarta, funktionella, hållbara och prisvärda bostäder för människor i livets alla faser. Vi bidrar till hållbara bostadsområden och stadsdelar i städer där Sverige växer. Våra värderingar är viktiga för oss: att som företag våga gå vår egen väg, arbeta tillsammans samt vägledas av sunt förnuft och enkelhet. Ikano Bostad ingår i Ikano, en internationell företagsgrupp som startades av grundaren till IKEA. Vår vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag.

Vi vill ha din ansökan senast den 2021-06-30.

Spontanansökan

Är du sugen på att jobba hos oss? Här kan du lämna en spontanansökan.

Nyfiken på hur det är att jobba hos oss på Ikano Bostad?

Madeleine började i receptionen och jobbar nu på vår IT-avdelning.

Det här är Esa! Han jobbar som jurist och dataskyddsombud hos oss.

Är vi rätt för varandra?

Gör Ikanos värderingsquiz!

Gör testet

Våra arbetsområden

Bostadsutveckling

Vi utvecklar hållbara projekt och stadsdelar, startar bostadsrättsföreningar och säljer kvadratsmarta lägenheter. Och nöjda kunder är alltid vårt fokus.

Förvaltning

Förvaltningen har hand om våra hyresgäster och våra hyresfastigheter, såväl förvärvade som egenproducerade. 

Produktion

Produktion engagerar sig tidigt i alla bostadsprojekt som Bostadsutveckling har initierat. Här ligger ansvaret för att våra hus byggs med jämn och hög kvalitet.

Stabsområden

Tillsammans har vi hand om ekonomi, IT, marknad och kommunikation. Här ingår också bland annat HR och hållbarhet.

Läs mer

Om oss

Är det här början på en lång vänskap?

Hållbarhet

Vi vill att det ska vara enkelt för människor att leva hållbart.