Områdesutveckling

Vi vill att så många som möjligt ska kunna bo bra och nöjda kunder står alltid i fokus. En av våra styrkor är bredden i vår verksamhet. Genom att både erbjuda bostadsrätter, hyresrätter, förvaltning och vårdboende kan vi ta ett större helhetsgrepp i de områden där vi är verksamma. Nya hyresrätter bygger vi både för egen och andras förvaltning.

Tidiga skeden

Vi har flera projekt som är i tidigt skede i planeringen.

Elinegård

Vid kanten av Limhamns Kalkbrott i Malmö växer den nya stadsdelen Elinegård fram. Området utvecklas i två etapper. Cirka 1 000 bostäder i första etappen är redan på plats och kommer att bestå av 1 800 bostäder när allt står klart. Andra etappen kommer att bestå av 800 bostäder och kommer att utvecklas enligt ett hållbarhetsprogram som följer Citylab Actions process för hållbar stadsutveckling. Hela området är planerat att stå klart till 2030.

Läs mer på elingard.se

Telestaden

Vid foten av det klassiska teletornet i Farsta kommer en helt ny stadsdel att ta form. Det som en gång var Televerkets huvudkontor kommer att förvandlas till Telestaden. Här kommer vi att bygga cirka 1 000 kvadratsmarta bostadsrätter bara 20 minuter från Stockholm city.

Läs mer på telestaden.se

Årstahusen

Årstahusen är en helt ny stadsdel precis vid Årstaberg. Här kommer vi att bygga cirka 1 000 bostäder fördelat på fem kvarter. Den första kvarteret med de tre sextonvåningshusen är på plats och det sista huset har preliminär inflyttning våren 2021. Hela området är planerat att så klart till 2029.

Läs mer på arstahusen.se

Humlestaden

Humlestaden kommer att bli en helt ny stadsdel på Pripps gamla industriområde i Högsbo i Göteborg. Här kommer vi att bygga cirka 1 500 bostäder.  Byggproduktionen är planerad att starta till 2022.

Läs mer på humlestaden.se

Skeppskajen

I de gamla industrikvarteren i Kungsängen i Uppsala ska Skeppskajen ta plats. Här kommer vi att bygga cirka 500 kvadratsmarta bostadsrätter. Skeppskajen kommer att kännetecknas av sin historiska miljö, de typiska Uppsalagränderna och stråken ner mot Fyrisån. Byggnationen av området kommer tidigast att starta 2020.

Läs mer på skeppskajen.se

Nya bostäder

Hur en bostad är utformar är viktigt för att vardagen ska fungera. Våra bostäder är genomtänkta med kvadratsmarta planlösningar för att få ut det mesta av varje kvadratmeter oavsett om det är en hyresrätt eller bostadsrätt. Genom standardisering kan vi lägga större omtanke på våra lösningar och metoder och samtidigt hålla priserna nere. Det innebär att våra kunder får en fyra till samma pris som de skulle få en tre hos ett annat bostadsbolag. Vi bygger i områden där det finns goda kommunikationer och god närservice – allt för en enklare vardag.

Våra småhus är moderna och genomtänkta ned till varje kvadratmeter och fulla av smarta lösningar. Vi bygger alltid med närhet till stadsliv, extra mycket förvaring och nästan alltid med en mysig liten trädgård. Småhusen präglas av hållbara lösningar och sin urbana känsla. Husen passar barnfamiljer och skapar förutsättningar för ett enklare och bättre vardagsliv.

Se några av våra referensprojekt

Förvaltning

På Ikano Bostad vill att så många som möjligt ska kunna bo bra och vi drivs av att hitta lösningar som förenklar vardagen för de många människorna. Vi känner stort ansvar för våra bostadsområden och för oss är det viktigt att göra saker långsiktigt, ha en hög lokal närvaro och ett stort socialt engagemang på plats. Då blir det också som bäst.

Se våra fastigheter

Vårdboenden

Vi utvecklar, äger och förvaltar trygga, moderna och behovsanpassade fastigheter för vårdboende. Där vill vi skapa morgondagens boende för äldre tillsammans med både privata operatörer och kommuner. För oss är det viktigt att våra vårdboenden är en del av staden och att de boende känner tillhörighet till samhället och blir en del av stadsmiljön. Vi vill att det ska vara enkelt för nära och kära att träffas, samtidigt som de som jobbar i våra fastigheter har nära till bra kommunikationer.

Vi driver inga egna vårdboenden utan samarbetar med operatörerna som hyr av oss. Det är viktigt att vi delar samma värderingar för att kunna erbjuda en helhet och tillsammans med våra samarbetsparters kan vi erbjuda service och tjänster runt våra boenden.

Mer om våra vårdboenden


Läs mer

Förändra byggreglerna

Vi vill att byggreglerna ses över och uppdateras efter dagens och framtidens behov.

BoLabb

I innovationsprogrammet BoLabb försöker vi hitta nyckeln till framtidens boende.

Hållbarhet

Vi vill att det ska vara enkelt för människor att leva hållbart i och runt hemmet.