Områdesutveckling

Vi vill att så många som möjligt ska kunna bo bra och nöjda kunder står alltid i fokus. En av våra styrkor är bredden i vår verksamhet. Genom att både erbjuda bostadsrätter, hyresrätter, förvaltning och vårdboende kan vi ta ett större helhetsgrepp i de områden där vi är verksamma. Nya hyresrätter bygger vi både för egen och andras förvaltning.

Tidiga skeden

Vi har flera projekt som är i tidigt skede i planeringen.

Elinegård

Vid kanten av Limhamns Kalkbrott i Malmö växer den nya stadsdelen Elinegård fram. Området utvecklas i två etapper. Cirka 1 000 bostäder i första etappen är redan på plats och kommer att bestå av 1 800 bostäder när allt står klart. Andra etappen kommer att bestå av 800 bostäder och kommer att utvecklas enligt ett hållbarhetsprogram som följer Citylab Actions process för hållbar stadsutveckling. Hela området är planerat att stå klart till 2030.

Läs mer på elingard.se

Telestaden

Vid foten av det klassiska teletornet i Farsta kommer en helt ny stadsdel att ta form. Det som en gång var Televerkets huvudkontor kommer att förvandlas till Telestaden. Vi samarbetar med Rikshem i utvecklingen av Telestaden och tillsammans kommer vi att bygga 2 000 bostäder bara 20 minuter från Stockholm city.

Läs mer på telestaden.se

Årstahusen

Årstahusen är en helt ny stadsdel precis vid Årstaberg. Här kommer vi att bygga cirka 1 000 bostäder fördelat på fem kvarter. Den första kvarteret med de tre sextonvåningshusen är på plats och det sista huset har preliminär inflyttning våren 2021. Hela området är planerat att så klart till 2029.

Läs mer på arstahusen.se

Humlestaden

Humlestaden kommer att bli en helt ny stadsdel på Pripps gamla industriområde i Högsbo i Göteborg. Vi utvecklar Humlestaden tillsammans med Stena Fastigheter och när allt står klart kommer här att finnas cirka 3 000 bostadsrätter, hyresrätter och lokaler. Byggproduktionen är planerad att starta under 2024. 

Läs mer på humlestaden.se

Skeppskajen

I de gamla industrikvarteren i Kungsängen i Uppsala kommer Skeppskajen växa fram. Med sitt centrala läge, industrikaraktär och närhet till Fyrisån kommer det att bli en unik plats i Uppsala med ett stadsliv öppet för alla. Vi samarbetar med Besqab i utvecklingen av Skeppskajen. Tillsammans kommer vi att bygga cirka 900 bostäder med byggstart tidigast 2020.

Läs mer på skeppskajen.se

Nya bostäder

Våra bostäder är genomtänkta med kvadratsmarta planlösningar för att få ut det mesta av varje kvadratmeter oavsett om det är en hyresrätt eller bostadsrätt. Genom standardisering kan vi lägga större omtanke på våra lösningar och metoder och samtidigt hålla priserna nere. Det innebär att våra kunder får en fyra till samma pris som de skulle få en tre hos ett annat bostadsbolag. Vi bygger i områden där det finns goda kommunikationer och god närservice – allt för en enklare vardag.

Våra småhus är moderna och genomtänkta ned till varje kvadratmeter och fulla av smarta lösningar. Vi bygger alltid med närhet till stadsliv, extra mycket förvaring och nästan alltid med en mysig liten trädgård. Småhusen präglas av hållbara lösningar och sin urbana känsla. Husen passar barnfamiljer och skapar förutsättningar för ett enklare och bättre vardagsliv.

Se några av våra referensprojekt

Förvaltning

Ikano Bostad är en långsiktig fastighetsägare och förvaltare. Vi äger och förvaltar cirka 6 000 hyresrätter i sammanhängande bostadsområden runt om i Sverige. Vi satsar alltid på våra bostadsområden och för oss är det viktigt att göra saker långsiktigt, ha en hög lokal närvaro och ett stort socialt engagemang på plats.

Se våra fastigheter

Vårdboenden

Vi utvecklar, äger och förvaltar trygga, moderna och behovsanpassade fastigheter för vårdboende. Där vill vi skapa morgondagens boende för äldre tillsammans med både privata operatörer och kommuner. För oss är det viktigt att våra vårdboenden är en del av staden och att de boende känner tillhörighet till samhället och blir en del av stadsmiljön. Vi vill att det ska vara enkelt för nära och kära att träffas, samtidigt som de som jobbar i våra fastigheter har nära till bra kommunikationer.

Mer om våra vårdboenden

Vi söker mark och samarbetspartners

På Ikano Bostad letar vi alltid efter mark och fastigheter i kommunikationsnära lägen. Väljer du oss får du en partner som har lång erfarenhet av att bygga bostäder som fler kan ha råd med, har ett brett kontaktnät och som värdesätter schyssta villkor, sunt förnuft och enkelhet.


Läs mer

Förändra byggreglerna

Vi vill att byggreglerna ses över och uppdateras efter dagens och framtidens behov.

BoLabb

I innovationsprogrammet BoLabb försöker vi hitta nyckeln till framtidens boende.

Hållbarhet

Vi vill att det ska vara enkelt för människor att leva hållbart.