Tänk om vi kunde erbjuda en meningsfull fritid

Genom att erbjuda olika aktiviteter gratis får alla barn möjligheten att prova något nytt. Och alla känner sig välkomna. Det tycker vi på Ikano Bostad är viktigt. I Rågsved, ett av våra bostadsområden, har vi startat både friidrotts- och fotbollsskola. 

– Fotboll är jätteroligt faktiskt. Vi sprang väldigt mycket och vi lekte många lekar med fotbollen. När jag började fick jag mer kompisar och jag blev vän med två tjejer där. Det roligaste är att springa, sparka och om man vinner får man pris, berättar Aaiza, 10 år.

Fotbollstränaren Hedi är själv uppvuxen i Rågsved och vet vikten av att ha bra förebilder och att fånga upp ungdomar tidigt.

¬ Det är jätteviktigt att göra någonting redan i tidig ålder. Fotbollen har hjälpt mig själv att fokusera på det som är positivt.

Alla familjer i bostadsområdet får en lapp hem med erbjudande om hyresvärdens fotbollsskola som hålls under sommaren. Här får barnen tre mål mat om dagen och får träna fotboll på ett roligt sätt. När de blir äldre erbjuder Ikano Bostad gratis fotbollsträning varje vecka tillsammans med Rågsveds IF.

–  Här kan barn och unga träffa kompisar, spela fotboll och umgås. Det visar att Ikano Bostad bryr sig om dem som bor här, säger Hedi.

 Varför startar ett bostadsföretag en fotbollsskola?

För att ge ungdomar en meningsfull sysselsättning där alla har råd att vara med och minska utanförskap.

Omtanke + nytänk = omtänk

Vi är mer än ett bostadsföretag. Vi tänker utanför väggarna. Vi tänker om.