Tänk om vi kan hjälpa ungdomar att klara högstadiet

I många skolor i landet är det endast tre av tio elever som kommer vidare från grundskolan till gymnasiet. Därför är vi huvudpartners till stiftelsen Läxhjälpen och tillsammans verkar vi för att ge högstadieelever möjlighet till en bättre framtid.

Joel bor i Hagsätra, ett av våra bostadsområden där många elever behöver extra stöd. På ett elevråd fick han höra talas om Läxhjälpen. Då vände allt.

– Alla som hade underkänt kunde söka in och jag tänkte, jag satsar.

Joel vill in på byggprogrammet på gymnasiet men har för låga betyg och finner ingen ro att plugga. Speciellt svårt har han för engelska. Lärarna på Läxhjälpen är högskoleelever. De håller i två lektioner i veckan och varje elev får individuell hjälp i de ämnen där de behöver stöd.

– Varje vecka, varje dag har jag varit där. Man ska ta varenda lektion för det är många som vill komma in och jag hade tur som fick en plats. Här har jag fått massor av stöd. Det är lugn och ro och inte så stimmigt. Lärarna är smarta, snälla och väldigt hjälpsamma.

Läxhjälpen kan vara helt avgörande för en del elever. En omtanke om framtiden och ungdomarna som skapar den. Något alla vinner på. Och Joel har vunnit.

– Det känns jättebra eftersom jag har höjt nästan alla mina betyg. Nu kommer jag komma in på byggprogrammet!

Här har jag fått massor av stöd. Det är lugn och ro och inte så stimmigt. Lärarna är smarta, snälla och väldigt hjälpsamma.
Joel

 Varför bryr sig ett bostadsföretag om betyg?

Tillsammans med Läxhjälpen kan vi minska utanförskapet i våra bostadsområden genom att underlätta för ungdomar att studera vidare. Utbildning och inkludering leder till minskad gängbildning, minskad skadegörelse. Och därmed ökad trygghet för hyresgästerna.

Omtanke + nytänk = omtänk

Vi är mer än ett bostadsföretag. Vi tänker utanför väggarna. Vi tänker om.